Identiteit doodgeschoten indringer onbekend

(Archieffoto)
PHOTO_NEWS (Archieffoto)
De man die maandagochtend in Boncelles, een deelgemeente van Seraing, doodgeschoten werd door de bewoner van het huis dat hij was binnengedrongen, had geen enkel document op zich waarmee hij geïdentificeerd kan worden. De vergelijking van zijn vingerafdrukken met de databank, leverde ook geen identificatie op, zo heeft het parket van Luik dinsdag gemeld. De autopsie moet nog plaatsvinden.

Drie mannen drongen maandag rond 5 uur de woning van een gezin met twee kinderen binnen door het cilinderslot te smelten met een soldeerlamp. Een van de drie had een vuistvuurwapen, een tweede was gewapend met een kalasjnikov. De drie trokken naar de slaapkamer van de ouders. De vader werd wakker van lawaai en greep zijn wapen, een 357 magnum dat hij wettig bezit. Daarmee schoot hij op de man met het vuistwapen, die "drie of vier keer getroffen" werd door de kogels, preciseerde het parket.

De man met de kalasjnikov schoot daarop twee keer. Eén kogel werd in de matras teruggevonden, de andere in het hoofdeinde van het bed. Het ouderpaar raakte niet gewond.

De motieven van de home invasion zijn nog onbekend. Ook tegen de vader, die als zelfstandige werkt, werd een dossier geopend wegens doodslag. Hij werd wel vrijgelaten. De twee andere daders, die als gevaarlijk beschouwd worden, worden gezocht. Voor het gezin werden speciale veiligheidsmaatregelen getroffen.