Hypermoderne Sirius vaart tegen havendam in Oostende

Timmy Van Assche
Het onderzoeksschip Sirius, eigendom van de Overheid en varend voor de DAB Vloot in Oostende, is deze avond om onduidelijke redenen tegen de Oostelijke Strekdam in Oostende gevaren. Het scheepvaartongeval gebeurde rond 18.30 uur en de 45 meter lange en 10 meter brede boot zit momenteel nog steeds vast. 

“Hoe het ongeval kon gebeuren zal een onderzoek moeten uitwijzen”, zegt Réjane Gyssens van het MRCC. “Er waren drie bemanningsleden aan boord en zij zijn allen ongedeerd gebleven. Zij bleven ook aan boord gedurende de interventie.” 

“Twee sleepboten zijn ter plaatse en na onderzoek blijkt dat er geen gevaar voor zinken of uitstroom van brandstof is. Het ongeval gebeurde net toen het water aan het zakken was, waardoor de Sirius vast kwam te zitten. Er moet gewacht worden op opkomend water om rond 23 uur een poging te ondernemen de Sirius los te trekken.” 

Eenmaal dat gebeurd is kan nagegaan worden hoe groot de schade aan het schip is. De Strekdam zelf heeft allicht geen schade. De Sirius is een multifunctioneel inzetbare boot die kan dienen voor allerhande opdrachten en onderzoeken.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Die kapitein is al regelmatig zat gesignaleerd.

 • cecil atherton

  Onduidelijke reden? Verduidelijking: incompetentie, loempigheid, zattigheid. Veel verder hoeft er niet gezocht te worden.

 • Jan Van Rompaey

  Weeral eens veel geld weggesmeten.

 • Sofie Van den Bossche

  De beste stuurlui staan aan wal?

 • Jean Vandepitte

  De vakbonden zullen zeggen dat er te weinig personeel voorzien was om de boot veilig te besturen !! Wedden ???