Hypermarkten Carrefour in Westerlo en Angleur dicht door staking

De hypermarkt Carrefour in Voortkapel, Westerlo.
Vanderveken De hypermarkt Carrefour in Voortkapel, Westerlo.
De hypermarkt van Carrefour in Westerlo gaat niet open vandaag. Het personeel staakt nadat het gisteren slecht nieuws te horen had gekregen.

Zes dagen nadat de directie van Carrefour bekend heeft gemaakt dat de geplande herstructurering ook gevolgen heeft voor de hypermarkten in Turnhout en Voortkapel, kregen de vakbonden deze week meer details over het aantal werknemers dat er moet afvloeien. Het nieuws dat ze er te horen kregen, werd een bijzonder zware pil om te slikken. De vestiging in Voortkapel wordt een gewone supermarkt. Vooral de non-foodafdeling zal er flink inkrimpen. De totale oppervlakte halveert.

De vestiging in Westerlo wordt zo een van de zwaarst getroffen winkels. "We willen de impact voor iedereen zoveel mogelijk beperken", zegt woordvoerder van Carrefour, Baptiste Van Outryve. Nochtans zijn in Westerlo 89 mensen aan de slag. Volgens de plannen zou dat aantal teruggedrongen worden naar 56. Of 33 werknemers die zullen moeten afvloeien. 

“Dat zijn hogere getallen dan we in gedachten hadden", zei vakbondsman Serge Seret gisteren al. De personeelsleden voelen zich verraden en in de steek gelaten door de directie.

Ook de Carrefour-hypermarkt in Angleur in Luik (in shoppingcentrum Belle-Île), die samen met de hypermarkt in Genk met sluiting wordt bedreigd, gaat niet open vandaag. De andere hypermarkten zouden vandaag wel normaal open moeten zijn, al zijn er in andere vestigingen ook nog personeelsvergaderingen gepland met "vliegende vakbondsvertegenwoordigers", zegt Van Outryve. Carrefour houdt klanten op de hoogte op zijn website.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Linda Walravens

  Bij Carrefour gaat het slecht, dan moeten ze de werknemers niet 1x per maand ontbijt aanbieden, en zouden ze beter al de rookpauzes nakijken van hun personeel, zeker in Drogenbos, en dan nog zo'n antipathiek personeel, hopelijk ontslagen ze in de juiste winkels en moeten er geen bekwame mensen hun job verliezen

 • marleen verbraecken

  Al degene die hier kritiek hebben, zouden zich beter in de plaats stellen van die mensen die dreigen hun job te verliezen. Mss zullen jullie dan wel anders praten ! Genk heeft vorige week de rest van de week gesloten of zijn jullie dat vergeten mss? Heel veel sterkte aan de getroffen medewerkers !

 • Johan De Clercq

  Dus blokkade door vakbondshooligans die van ergens anders komen......

 • Kris Heyvaert

  Dus, die mensen staken omdat hun winkel, zij het in afgeslankte vorm, wél open mag blijven. Genk daarentegen, dat wél moet sluiten is gewoon open.... denk dat de directie eens moet opnieuw nadenken wie dicht moet

 • Frans Dedokker

  Extra verlof se..