Huiszoekingen in Moeskroen na dreiging aanslag

Geen wapens of explosieven gevonden

Archiefbeeld.
AP Archiefbeeld.
De federale gerechtelijke politie van Doornik en speciale interventie-eenheden hebben gisterenavond een reeks huiszoekingen gehouden in de streek van Moeskroen, na dreiging van een aanslag. De huiszoekingen, die pas vandaag bekend raakten, leverden volgens gerechtelijke bronnen niets op.

Christian Henry, procureur des konings van het gerechtelijk arrondissement Doornik-Bergen, kreeg maandagnamiddag informatie over een mogelijke aanslag. De analyse van die informatie leidde tot de huiszoekingen in drie gebouwen op de Chaussée de Lille in Moeskroen.

Bij de operatie werden de buurtbewoners niet geëvacueerd. De huiszoekingen werden dinsdagavond uitgevoerd, vanaf 20 uur, door de federale gerechtelijke politie van Doornik, samen met de speciale interventie-eenheden (CGSU) en de politie van Moeskroen.

Volgens het parket was het resultaat negatief. "Er werden geen wapens of explosieven aangetroffen in de gebouwen die zijn doorzocht", aldus Frédéric Bariseau, substituut van de procureur des konings van Doornik.

Er werden geen wapens of explosieven aangetroffen in de gebouwen die zijn doorzocht

Frédéric Bariseau, substituut van de procureur des konings van Doornik