Huiszoeking bij VRT in zaak Bart De Pauw

Belga
In het kader van de zaak rond televisiemaker Bart De Pauw is er zaterdagavond een huiszoeking uitgevoerd in de VRT-gebouwen aan de Reyerslaan in Brussel. Dat bevestigt de openbare omroep. De topman van de VRT, Paul Lembrechts, werd gehoord.

Speurders van het parket van Antwerpen afdeling Mechelen voerden zaterdagavond tussen 18.30 uur en 22 uur in de gebouwen van de VRT een huiszoeking uit. Eerder deze week onderbrak de openbare omroep het contract met de televisiemaker naar aanleiding van grensoverschrijdend gedrag. Bij de preventiedienst van de VRT waren getuigenissen binnengekomen. Volgens Lembrechts was het steeds hetzelfde patroon dat terugkeerde: amoureuze avances die onschuldig starten, maar escaleren en overgaan in een vorm van stalking. Zo zou het om honderden sms'en gaan, aldus Lembrechts. "Het gaat niet enkel om een kleine, flirterige boodschap. Het zijn expliciete en pornografisch getinte berichten."

Dieter Nijs

Paul Lembrechts werd kort geïnterviewd bij aankomst aan de Reyerslaan. "Ik ben opgebeld door de onderzoeksrechter en kom me even aanmelden." De onderzoeksrechter werd aangesteld op vraag van het parket van Mechelen. Het parket is zelf een onderzoek gestart naar aanleiding van de meldingen die de VRT had ontvangen over grensoverschrijdend gedrag door Bart De Pauw. 

Het parket wil benadrukken dat er een gerechtelijk onderzoek werd opgestart om de waarheid te achterhalen. Er wordt op dit ogenblik geen uitspraak gedaan over schuld of onschuld. Dit zal het voorwerp uitmaken van het gerechtelijk onderzoek.

Huiszoeking VRT
Dieter Nijs Huiszoeking VRT120 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerd Peeters

  Maar als het voor het gerecht komt dan moeten die zogezegde gestalkte vrouwen hun naam wel bekend maken en dat zal nog wel iets anders zijn denk ik, want zo op die manier is het wel een beetje gemakkelijk om iemand te beschuldigen hé, het gerecht zal het wel uitvissen.

 • Jakke Troost

  Die vrouwen zitten er niet op te wachten om nu gestalkt te worden door half Vlaanderen. Ik veroordeel geen van beide partijen. Laat het parket hun werk doen.

 • albert willemsens

  schrik om hun bekendheid laat mij ni lachen hé , wel als ik recht in mijn schoenen sta en ze sturen naar mij zo berichten zoals zij beweren (waar ik toch mijn bedenkingen over heb) dan mag het zijn wat wil, maar ik ga dan toch tot op het bot en ga eerst op de man zelf af met de melding dat het moet stoppen, helpt dat niet stap dan zelf naar de rechtbank bekend of niet Willemsens albert

 • Rudy Vinck

  Ik zou alleen maar schrik hebben als ik de waarheid heb uitvergroot of niet helemaal correct is.

 • carine francoys

  Is toch normaal dat die vrouwen schrik hebben om hun bekendheid....als ze zich bekend maken wat gaan ze dan voor hebben met al die aanhangers van de man met de macht ...