Huiszoeking bij topman Decathlon in zelfde dorp waar Depardieu neerstreek

BELGA
Bij Patrick Mulliez, een rijke Franse zakenman die in Néchin (Estaimpuis) gedomicilieerd is, heeft er vandaag een huiszoeking plaatsgevonden. Dat bevestigt de procureur des konings van Bergen-Doornik, Christian Henry. Het gerechtelijk onderzoek gebeurde "in het kader van een internationale rogatoire commissie op vraag van de Franse overheid", aldus de procureur.

Patrick Mulliez is de topman van de winkelketens Auchan, Decathlon, Kiabi en Leroy-Merlin.

De procureur zei niets over de motivering van de Fransen voor hun onderzoek tegen Patrick Mulliez. Het fortuin van de Fransman wordt geraamd op anderhalf miljard euro. De familie Mulliez leeft al een tiental jaren in de Belgische gemeente.

Bij de huiszoeking zijn een aantal voorwerpen in beslag genomen, zo heet het. Volgens de regionale zender No Télé zou het onderzoek te maken hebben met fiscale fraude.

Het dorpje Néchin kwam in 2013 al eens in het nieuws, toen de Franse acteur Gérard Depardieu er ereburger werd, omdat de Franse vedette er zich als fiscaal vluchteling was komen "installeren" in een villa. Depardieu nodigde toen eind augustus 2013 zo'n tweehonderd inwoners van Néchin uit op een barbecue.