Huiszoeking bij speciale eenheden

Leden van de speciale eenheden voeren een oefening uit met een politiehond.
BELGA Leden van de speciale eenheden voeren een oefening uit met een politiehond.
In een onderzoek naar een criminele organisatie die zich schuldig maakte aan schriftvervalsing en heling zijn speurders ook binnengevallen bij de speciale eenheden van de federale politie in Etterbeek. Dat bevestigt Wenke Roggen van het federaal parket. 

Volgens onze informatie dateert de huiszoeking al van vorige week dinsdag. Daarbij zou onder andere een gsm in beslag genomen zijn. Gelijktijdig met de actie in het politiekwartier vielen speurders ook op meerdere andere plaatsen in het land binnen. Daarbij werden tien verdachten aangehouden.

Het gaat om een onderzoek met een link naar een ander groot onderzoek van het federaal parket, waarbij meer dan 1.200 politiemensen in mei binnenvielen bij een 200-tal woonwagenbewoners in Asse en Zellik. Er werden toen ook twee agenten opgepakt die de verdachten zouden geholpen hebben aan valse papieren voor de verkoop van gestolen auto’s. 

Verkoop van gestolen auto’s 

Een criminele organisatie zou de voorbije twee jaar meer dan 620 feiten gepleegd hebben, waarbij ze veelal op dezelfde manier te werk ging. Ze namen contact op met mensen die hun wagen te koop aanboden op het internet en stelden voor die te kopen. De zogenaamde kopers deden daarbij niet moeilijk over de prijs en betaalden soms een voorschot in cash. Vervolgens werd voor de ogen van de verkoper een valse overschrijving uitgevoerd, op een tablet of een smartphone. Zodra het vertrouwen van het slachtoffer gewonnen was, namen de kopers het voertuig mee. Het slachtoffer hield vaak nog een sleutel en de documenten van het voertuig.

Het gestolen voertuig werd dan zeer snel overgebracht naar het buitenland. Pas na enkele dagen ontdekten de slachtoffers dat ze bedrogen waren en dat het geld nooit op hun bankrekening was gestort maar tegen dan was het voertuig vaak al verdwenen.

Enkele dagen na de grootscheepse operatie werden drie politiemensen - twee van de federale gerechtelijke politie en een van de lokale politie van Brussel-Zuid - in Brussel opgepakt.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Don Tessers

  Mag men hier duidelijk spreken van grote corruptie binnen de politie?

 • Anne Callebaut

  Ontsla die mensen op staande voet,zonder uitbetaling van hun aantal jaren dienst,viola.

 • Alain Maes

  Het kaf van het koren scheiden, overal is er onkruid

 • stefan crama

  Wie kun je nog vertrouwen?