Huiszoeking bij gewezen rijkswachtkolonel in onderzoek naar Bende van Nijvel

Gérard Lhost op archiefbeeld uit 1997.
BELGA Gérard Lhost op archiefbeeld uit 1997.
In het onderzoek naar de Bende van Nijvel is er gisteren een huiszoeking uitgevoerd bij de gewezen rijkswachtkolonel Gérard Lhost in Beersel. Niemand werd van zijn vrijheid beroofd en werd er ook niets in beslag genomen, aldus het federaal parket. De gewezen rijkswachtkolonel werd dus ook niet meegenomen voor verhoor.

Lhost getuigde in de tweede parlementaire bendecommissie, onder meer over de invloed van extreemrechts binnen de rijkswacht. Hij was ook een tijdlang hoofd van het Speciaal Interventie Eskadron.

Wat de precieze aanleiding was voor de huiszoeking bij de gewezen rijkswachtkolonel is onduidelijk. Volgens het federaal parket is ze het gevolg van eerder onderzoek en staat ze los van de oproep naar getuigen die op 31 oktober gedaan werd. 

Bekijk ook:

Archieffoto uit 1985 bij een overval op een Delhaize in Aalst.
BELGA Archieffoto uit 1985 bij een overval op een Delhaize in Aalst.25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk De Cock

  België ontploft politiek als het ooit uitkomt. De reeks "Salamander" was fictie maar suggereert een beeld hoe het er achter de schermen zou kunnen aan toe gaan. Het zijn hogere "niet-verkozen" machten die de lakens uitdelen. Waarom bv. vandaag het artikel over De Winter en China ?

 • Ivan Willems

  Volgens mij beginnen ze stap voor stap in de goede richting te komen. Maar.... Zullen ze over de berg kunnen die Nu voor hun ligt.....

 • Marc Baeyens

  Zolang justitie niet gesplitst wordt zal de waarheid nooit boven komen ; dan zal de Franstalige doofpot nooit open gemaakt worden.

 • Arie Oskam

  Waarom zoekt men het niet hogerop, bij de mannen die zo veel macht hadden dat ze de Rijkswacht konden misbruiken voor hun doeleinden ? Of is dat snijden in eigen vlees ?

 • DIRK VAN DESSEL

  Amaai, dat is rap, amper na meer dan 30 jaar . Er zal er nog "veel" ter zake te vinden zijn...