Exclusief voor abonnees

Huisartsen ongerust over tweede coronagolf: “Er wacht ons een groot probleem in het najaar”

Huisarts Roel van Giel.
Tine Schoemaker Huisarts Roel van Giel.
De huisartsen in ons land houden hun hart vast. Als over enkele maanden het seizoen van de verkoudheden, griep en luchtweginfecties aanbreekt, vrezen ze overspoeld te worden met patiënten die getest moeten worden op het coronavirus. “En dat wordt een groot probleem.” De huisartsen verwachten meer dan 70.000 testen per dag nodig te hebben. Dat is bijna het dubbele van wat België vandaag aankan.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Schroven Peter

  Onze immuniteit wordt dagelijks ondermijnd door de verschillende maatregelen zoals social distancing, mondmaskers en hygiënemaatregelen. Vooral dit gaat ons duur te staan komen als in het najaar de scholen terug openen. Naast de griepvirussen zullen rota-, adeno- en andere virussen vrij spel krijgen. Ik ben benieuwd naar het antwoord van onze virologen op de algemene verzwakking van de bevolking. Nu is net het moment om de immuniteit te versterken, gecontroleerd tijdens de zomermaanden.

 • Alain Maes

  Waar blijven de cijfers van de gewone griep die evenveel doden maakt dan nu het geval is?

 • jean donny

  Niet zo erg onze 9 ministers voor gezondheid zullen dat wel oplossen ! Er zijn ook al veel van de zwakkeren gestorven zullen ze denken, kan allemaal niet zo erg meer worden een beetje griep een beetje corona wie maalt daar nog om. Preventief en op lange termijn denken is aan onze politiekers niet besteed.

 • Steve Wildemeersch

  Beste heer Pas, u bent waarschijnlijk loontrekkende of op pensioen, maar een algemene lockdown kan onze Belgische economie niet meer aan, wat zich resoluut zal manifesteren in nog meer ontslagen en gedwongen aanpassingen van de uitkeringen voor zowel werkloosheid als pensioen. Want geen inkomsten voor de Staat betekent ook geen uitbetalingen voor zijn inwoners... En dan mag men op straat komen zoveel men wilt maar zonder centen in de kas blijft het op honger zitten...

 • Jan Vandevelde

  ik vrees dat het sneller zal zijn, ga al maar eens in Knokke kijken vanavond