Huisarrest voor tiener (15) die vier brandstichtingen bekent

De chirolokalen in Aarschot gingen volledig in vlammen op.
Bollen De chirolokalen in Aarschot gingen volledig in vlammen op.
Een 15-jarige jongen die al opgepakt was omdat hij brand had gesticht in de lokalen van de chiro in Aarschot, heeft bekend dat hij ook drie andere brandstichtingen op zijn kerfstok heeft. Het gaat om de brand in een leegstaand huis in de Meertselstraat op 16 september, en de twee branden in een huis op de Liersesteenweg op 20 september en op 29 oktober. Dat meldt het Leuvense parket. De jongen kreeg van de jeugdrechter huisarrest en verschillende vormen van begeleiding opgelegd.

Buurtbewoners van de Kerkstraat in Aarschot verwittigden woensdagavond 17 december de hulpdiensten dat er een brand woedde in de chirolokalen. Politie en brandweer waren snel ter plaatse, maar konden niet verhinderen dat één gebouw volledig vernield werd en een tweede aanzienlijke schade opliep.
Het Leuvense parket opende een onderzoek naar de brand en dat leidde op 11 januari al tot de arrestatie van drie minderjarige jongens. Eén van hen, een 15-jarige uit Aarschot, bekende dat hij de brand had gesticht, terwijl een 14-jarige uit Leuven toegaf dat hij bij de feiten aanwezig was. Een derde vriend, een 14-jarige uit Herenthout, werd toen ter beschikking gesteld van het parket van Mechelen.

De verwoestende brand in de chirolokalen van Aarschot.
Kristien Bollen De verwoestende brand in de chirolokalen van Aarschot.

Verder onderzoek door de recherche van politiezone Aarschot wees uit dat de 15-jarige jongen ook in verband kon gebracht worden met eerdere branden. Zo was op 16 september 2017 brand gesticht in een leegstaande woning in de Meertselstraat in Aarschot en was op 20 september brand gesticht in een verlaten pand aan de Liersesteenweg. Datzelfde huis ging op 29 oktober volledig in de vlammen op na een nieuwe brandstichting. De 15-jarige jongen heeft nu bekend dat hij ook voor die feiten verantwoordelijk is. Hij werd op 25 januari al voor de jeugdrechter geleid en kreeg huisarrest en verschillende vormen van begeleiding opgelegd.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Hou die maar goed in het oog!

 • Bob Bedford

  Huisarrest ? wat voor een straf is dat. Wat zou je ervan denken die jongen verplichten de rommel onder toezicht mee te helpen opkuisen tot het laatste stukske roet verdwenen is ? Ach ja...dat is kindermishandeling zeker ? Maar dan zal hij wel twee keer nadenken als hij maanden aan een stuk zou moeten kuisen en vegen !

 • Rigobert Deleu

  Dringend de wetten voor minderjarigen veranderen . Nu is kennelijk alles gepermitteerd en de straffen , lol straffen , zijn belachelijk , te belachelijk voor woorden .

 • Jan Boden

  Huisarrest met een briquet in zijnen broekzak zeker.

 • Peggy Geerts

  Huisarrest ? Wat een straf ... een lachertje ... moet die jongen dan niet naar school ? Oja , dat is niet nodig , er is hier geen schoolplicht maar wel leerplicht ! Die zal blij zijn dat hij gewettigd thuis mag blijven .