Huisarrest voor Pierre B. (18) na zwaar vluchtmisdrijf Oostende

Bij ongeval in augustus vielen vier jonge zwaargewonden

Bart Boterman
De Brugse raadkamer heeft de 18-jarige Pierre B. onder strenge voorwaarden vrijgelaten in het onderzoek naar een zwaar ongeval met vluchtmisdrijf in Oostende. Bij het ongeval vielen vier zwaargewonden. De jongeman werd pas enkele dagen later in Bergen (Mons) ingerekend door de politie.

In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus vroegen vier meisjes uit Vlaams-Brabant in het centrum van Oostende een lift richting Westende. De meisjes van 15 en 14 jaar oud stapten uiteindelijk in bij de 18-jarige man uit Le Roeulx (Henegouwen) en een 17-jarige uit La Louvière (Henegouwen). Even later stapte ook nog een vriendin van de bestuurder in de Peugeot 207. 

Twee Vlaamse meisjes sprongen uit het voertuig toen ze in de Alfons Pieterslaan een politiecontrole opmerkten. De bestuurder vluchtte aan snelheden tot 160 kilometer per uur en crashte in de wegenwerken op de Nieuwpoortsesteenweg. Er vielen vier zwaargewonden, maar de bestuurder nam toch de benen.

De politie ging met man en macht op zoek naar de verdachte. Uiteindelijk werd hij op 25 augustus in Bergen opgemerkt door de lokale politie. De verdachte probeerde nog tevergeefs te vluchten, maar hij liep op krukken en geraakte niet ver.

Autodiefstal

Het gebruikte voertuig bleek kort voor de feiten gestolen in het Noord-Franse Valenciennes. B. beweerde eerst dat hij de wagen gekocht had van zigeuners, maar bekende op de zitting van de raadkamer de diefstal dan toch. Voor die feiten kan hij later in Frankrijk nog vervolgd worden.

Het onderzoek naar het ongeval is ondertussen afgerond. De raadkamer besliste dat Pierre B. de gevangenis onder strenge voorwaarden mag verlaten. De jongeman kreeg onder andere huisarrest opgelegd. Het parket kan wel nog beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. In dat geval zou de KI in Gent binnen twee weken de knoop moeten doorhakken.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yves Van Rossem

  Wat is het verschil tussen "vrijgelaten" en "vrijgelaten onder 'strenge' voorwaarden" ? Ik weet het alvast niet.

 • Luc Cuypers

  Alee kom , dat is er ver over ! Dit is Belgisch ....!

 • Freddy van steenberghe

  misschien hebben ze diegene die hem vrijgelaten heeft in de cel gestoken? hier met dat belgisch sukkel gerecht weet men nooit

 • Ben Boets

  Lekker gezellig thuis PS4 spelen.Wij zullen wel de files en de kou trotseren om te gaan werken!

 • Jan Van Belgie

  huisarrest , wie gelooft dat die gangster schoon thuis gaat blijven zitten ? weeral enkel en alleen onze wereldvreemde rechters !!