Huis van PS’er en minister van Staat Philippe Moureaux (79) uitgebrand, mogelijk kwaad opzet

Philippe Moureaux in 2016.
AFP Philippe Moureaux in 2016.
Het huis van oud-minister Philippe Moureaux (PS) in Profondeville in de provincie Namen is woensdagavond bijna helemaal verwoest door een brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten, luidt het vandaag bij het parket van Namen die eerdere informatie van de krant L’Avenir bevestigt.

De brand brak woensdagavond uit rond 21 uur. De brandweer kwam snel ter plaatse, maar kon niet vermijden dat het pand bijna volledig uitbrandde. De bluswerkzaamheden waren pas rond 2 uur ‘s nachts afgelopen.

Het parket sluit kwaad opzet niet uit. Het onderzoek is nog in volle gang. Moureaux (79) was in de jaren tachtig minister van Justitie en was later ongeveer twintig jaar burgemeester van Molenbeek. In 2012 werd hij buitenspel gezet door huidig burgemeester Fran
çoise Schepmans (MR). Zijn dochter Catherine won in oktober de verkiezingen in Molenbeek en neemt vanaf 2019 de sjerp over.

Moureaux wordt sinds 2016 behandeld voor kanker. Tijdens zijn carrière kreeg hij verschillende malen te maken met bedreigingen. De garagepoort van Catherine Moureaux werd enkele dagen na de gemeenteraadsverkiezingen door onbekenden beklad.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • fredien van havere

  Het komt dichter en dichter bij de politiekers hun voordeur en vroeg of laat komen er ongelukken van.

 • Gerry Cle

  De geesten zijn al zodanig verhit door de wederzijdse demonisering van linkse en rechtse politici dat er altijd wel gekken te vinden zijn die dit soort daden plegen. Die criminelen denken waarschijnlijk nog dat ze een goede daad deden ook.

 • Fredien Vandervekens

  Is extreem-rechtse daad ! Geen twijfel ! Opgelost !

 • JOHNNY DE SUTTER

  Nog een milde straf voor het soort landveraad Meneer gepleegd heeft!!

 • Lieve Vandamme

  Als er iemand brand stichtte, is dàt wéér een zeer onbeschofte daad, men steekt iemands huis niet in brand. Hopelijk wordt hij gevat....