Hugo Coveliers weigert 2.000 euro aan Brugse parkeerboetes te betalen en krijgt gelijk van rechter

Oud-politicus Hugo Coveliers, foto uit 2013.
BELGA Oud-politicus Hugo Coveliers, foto uit 2013.
Oud-politicus en advocaat Hugo Coveliers heeft van de vrederechter gelijk gekregen in zijn strijd tegen het nieuwe parkeerplan in Brugge.

Wie een tweede verblijf heeft in Brugge, krijgt sinds februari 2017 geen gratis parkeerkaart meer. Coveliers (71) vindt dat discriminatie. De Antwerpenaar heeft zelf een tweede verblijf in Brugge en moet daardoor telkens aan een parkeerautomaat betalen. Het leverde hem al 2.000 euro aan boetes op. Die weigerde hij te betalen. Verzoeningspogingen leverden niks op en dus trok Coveliers naar de Brugse vrederechter. Die geeft hem nu gelijk.

"Deze uitspraak kan grote impact hebben op het parkeerbeleid in Brugge. Terwijl eigenaars en huurders in de binnenstad twee gratis parkeerkaarten krijgen, moeten tweedeverblijvers betalen. Dat klopt niet." De stad ontving nog geen vonnis, maar gaat al zeker in beroep.  Coveliers (ex-Volksunie, ex-VLD, nadien VLOTT) zei de politiek in 2012 vaarwel.
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guido vermeyen

  Goeie oude, uit het goede hout gesneden politieker...geen nonsens...

 • Robert Vranken

  Een persoon met een tweede verblijf in Brugge betaald 1000€ belasting - niet meer niet min. Een gemiddeld gezin (geen gepensioneerd parlementslid), gedomicilieerd in Brugge makkelijk 5000€. Ik weet niet waar Mr. Coveliers woont in de stad. Hij kan een garagebox huren of kopen. Of zijn auto aan de rand van de stad parkeren voor 3,5€ per dag. Een maandabonnement in een parkeergarage in zijn buurt kopen voor 66€. Of gewoon zoals iedereen betalen aan de parkeerautomaat.

 • Stanley Vassallo

  Goed gedaan Hugo. Alleen belastingen betalen zou niet juiste zijn.

 • dominique castelein

  wanneer je een tweede verblijf bezit is het normaal dat je een parkeer kaart krijgt,gratis,je betaalt al genoeg belasting op je tweede verblijf,dus HC heet gelijk,

 • Roger Rymen

  @Jean West: hij moet wel belastingen betalen aan Stad Brugge en Prov. W. Vl voor zijn tweede verblijf.