Hotelschool Kortrijk rouwt om doodgestoken leerling

Het slachtoffer: Mikey Peeters.
Hotelschool Kortrijk Het slachtoffer: Mikey Peeters.
De Hotelschool Kortrijk heeft in een persbericht verslagen gereageerd op de dood van hun leerling Mikey Peeters. De 19-jarige Bruggeling kwam vrijdagochtend om het leven bij een steekpartij op de Markt in Brugge. "We kennen Mikey als een guitige leerling, op wie je niet boos kan zijn", vertelt algemeen directeur Nancy Dedeurwaerder.

Rond 5 uur vrijdagochtend kreeg Mikey Peeters het in het centrum van Brugge aan de stok met twee mannen. Het slachtoffer kreeg enkele messteken toegediend en overleed in het ziekenhuis aan die verwondingen. De daders zijn nog voortvluchtig.

Mikey Peeters was een leerling van het zesde jaar grootkeuken van de Hotelschool in Kortrijk. Hij liep er school sinds 2010.

De directie, de leerlingenbegeleiders en de klassenleraren vangen de hele dag de leerlingen en het personeel van de school op. "Er breekt voor ons allen een moeilijke periode aan. We vragen iedereen dan ook om sereen om te gaan met dit verlies. We willen iedereen tijd en ruimte gunnen om te rouwen om het verlies van Mikey", aldus directeur Bert Verdru.

BELGA