Hotdogketen Würst, door Jeroen Meus opgericht, is failliet

Klaas De Scheirder
Würst, het culinaire geesteskind van de populaire tv-kok Jeroen Meus, is failliet. Dat bevestigt de rechtbank van koophandel. De drie vestigingen zijn al twee dagen gesloten. Jeroen Meus zelf stapte vorig jaar al uit de zaak.

Meus is vooral bekend als tv-kok in ‘Dagelijkse Kost’ op Eén. Gedurende acht jaar was hij medezaakvoerder van restaurant Luzine in Wilsele, maar in 2014 stapte Meus uit de zaak. In 2015 opende hij met vennoot Nicolas Viaene het restaurant Würst in Leuven, de thuishaven van Meus. Vorig jaar trok de tv-kok zich daaruit terug.

De “betere hotdog” vond vlot zijn weg naar een vooral jeugdig publiek. Meus ging ook de boer op met zijn concept, onder meer naar muziekfestivals zoals Rock Werchter.

Met het concept Würst werd de betere hotdog op de markt gebracht. Het restaurant opende na Leuven ook vestigingen in Gent en Antwerpen; die gaan dus allemaal dicht. 
Er was ook een tijdlang een filiaal in Hasselt, maar dat werd vrij snel gesloten.

De vestigingen in Antwerpen en Gent liggen aan de basis van het financiële verlies, dat volgens de laatste bekende cijfers opgelopen was tot 85.000 euro. Het management ondernam tevergeefs pogingen om vers kapitaal op te halen en deed uiteindelijk aangifte dat het de schuldeisers niet meer kon betalen.
137 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • George Longhitano

  De huidige ondernemers zijn de stumpers en niet Jeroen meus! Die heeft het simpelweg heel slim gedaan! Dus al dat gezeik naar en over hem slaat nergens op! Is pure jaloezie

 • gina duribreux

  hopelijk wordt dit goed onder de ogen bekeken want niet iedereen kom er zo goedkoop vanaf en hopelijk doorlichten ze dit goed hij moet als voorbeeld dienen gerecht doe jullie werk met dank van bevolking

 • Gerard Braeckmans

  Als 14,5 Euro geeft voor een broodje met worst en een alcohol vrij biertje moet je goed gek zijn!

 • Thierry Piette

  Ik ben 2 x in A'pen daar gaan eten en vond dat het concept niet klopte. Te duur voor het imago dat het uitstraalde. Ik was voor Ceasar large en een alcohol vrij biertje uit een blik, €14.50 kwijt. Een glas moest je vragen. En met die 1 large was mijn honger niet gestild. Het personeel was wel zeer vriendelijk. Maar voor mij klopte het plaatje niet.

 • Jozef Vermeir

  Veel te duur!