Hoorapparaat wordt goedkoper

Hoorapparaat.
photo_news Hoorapparaat.
Kinderen die een botverankerd hoortoestel hebben, zullen beter terugbetaald worden. In plaats van 2.300 euro zullen de ouders nog 800 euro per oor moeten betalen. Voor volwassenen zakt de prijs van 2.700 naar 2.100 euro. Dat bericht Gazet van Antwerpen vandaag.

Het Verzekeringscomité van het Riziv keurde gisteren de ruimere terugbetaling goed. De ziekenfondsen en audiciens zijn bereid 371.000 euro vrij te maken. Het Socialistisch Ziekenfonds trok hard aan de kar. "In ons land kunnen naar schatting jaarlijks driehonderd mensen geholpen worden met dit toestel", zegt algemeen secretaris Paul Callewaert.

Ook voor de vijfjaarlijkse hernieuwing zal het forfait botverankering verhoogd worden, tot 1.058 euro bij kinderen en 429 euro bij volwassenen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eddy van Dorst

    Dan kunnen we beter horen welke belastingen nva weer omhoog gaat doen.

  • Knaeps Daniel

    Hoorapparaten zijn VEEL te duur voor wat het is.

  • Melanie Degucht

    Er is een firma, de meeste filialen in Wallonië, waar je niets moet bijbetalen, zij zijn tevreden met wat de ziekenkas tussenkomt.