Hooligans krijgen geen enkelband en blijven dus in de cel voor aanval op supportersbus Beerschot

RV
De zes Antwerp-hooligans die vorige week werden aangehouden voor de aanval op een supportersbus van Beerschot-Wilrijk blijven voorlopig in de cel. De raadkamer wilde hen vandaag onder elektronisch toezicht plaatsen, maar het parket ging tegen die beslissing in beroep.


De politie voerde vorige week woensdag een reeks huiszoekingen uit in het onderzoek naar de aanval op een supportersbus van voetbalclub Beerschot-Wilrijk. De bus was op 13 augustus op de terugweg van een uitwedstrijd in Lier. Antwerp-hooligans stonden de supporters op te wachten op het Gemeenteplein van Mortsel en bekogelden de bus met stenen. Vervolgens kwam het tot een confrontatie met een aantal inzittenden.

Bij de huiszoekingen werden elf verdachten opgepakt. Volgens het parket gaat het om supporters uit de harde kern van Antwerp. Zes verdachten werden door de onderzoeksrechter aangehouden voor bendevorming, zware slagen en vernielingen.

De zes verschenen deze namiddag voor de raadkamer. Die wilde hen met een enkelband naar huis sturen, zodat ze daar hun voorhechtenis verder konden uitzitten. Het parket stak daar echter een stokje voor en ging in beroep. Het is nu aan de kamer van inbeschuldigingstelling om binnen de vijftien dagen een beslissing te nemen over hun verdere aanhouding.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Geerts

  Goed zo , laat ze maar effen supporteren achter het hekwerk...eindelijk een rechter met gezond verstand.

 • Paul Boutsen

  Terecht een correct goede zet van justitie dit tuig aangehouden te houden. Was justitie maar even zo correct voor Syriestrijders, moordenaars, dieven, inbrekers, home jackers...maar blijkbaar zijn dit een soort van beschermde criminelen, die voor heel stemmen zorgen voor deze die hen benoemd hebben tot rechter.

 • JAN krommentak

  Wat daar gebeurde kan niet maar laat ons eerlijk zijn dit zijn supporters die op elkaars gezicht slaan en nu volgens algemenen normen gehanteerd in het Belgisch gerecht zijn dit de criminelen van jewelste ! vergeleken met de agressieve overvallen verkrachtingen en aanvallen te aanzien van gewone burgers en ouderen in onze maatschappij die men uitgebreid toont in niveau 4 met 30 en meer delicten op hun palmares en zij lopen nog steeds vrij rond ? mag men zich vragen stellen ?

 • VanDammeFrankie

  Niet dat ik die hooligans goed wil spreken...maar ik kan echt niet meer volgen: folteren van mensen, beestigheden uithalen in Syrië en misdaden tegen de menselijkheid, kortom terroristen, die krijgen een enkelband en mogen in ons Belgenlandje vrij rondlopen, maar iemand die een slag heeft uitgedeeld moet in de cel? Wereldvreemd is nog heel licht uitgedrukt voor de Belgische justitie

 • Erik De jongh

  Als supporter van RAFC ZEG IK hou ze maar effen vast, een zware boete, en een internationaal stadionverbod