Hoogzwangere bestuurster raakt onwel en botst tegen paal: vrouw en baby komen om

De doodsoorzaak van de zwangere vrouw is nog niet bekend. (Illustratiefoto)
iStock De doodsoorzaak van de zwangere vrouw is nog niet bekend. (Illustratiefoto)
Een zwangere vrouw en haar ongeboren baby zijn gisteren om het leven gekomen in Gembloux, in de provincie Namen. De vrouw werd onwel en botste tegen een lantaarnpaal, meldt L’Avenir.

Volgens de Waalse krant raakte de acht maanden zwangere vrouw iets na 16 uur onwel achter het stuur en botste ze met lage snelheid tegen een paal op de Avenue de la Faculté.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar voor de bestuurster kwam alle hulp te laat. Ook haar ongeboren kind kon niet gered worden. De doodsoorzaak van de vrouw is nog niet bekend.

In de auto zat ook de partner van het slachtoffer. Hij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis van Ottignies overgebracht.

Ook dode in Henegouwen

Ook in Ormeignies, een dorp bij de Henegouwse stad Aat, kwam een man om het leven bij een verkeersongeval. De dertiger verloor de controle over het stuur, ging aan het slingeren met zijn auto en knalde tegen een boom. Bij het ongeval waren geen andere auto’s betrokken. 

Het is niet de eerste keer dat er op die plek, de Chaussée de Valenciennes, een ongeluk gebeurt. Vaak wordt er te snel gereden. Het is nog niet duidelijk of dat nu ook het geval was.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Robert DE REU

  Veel sterkte aan de echtgenoot en familieleden. En waarom zou die vrouw niet meer mogen rijden, voor sommige mensen stop eens met veroordelen als ik soms commentaren lees, rijverbod voor iemand die te oud is of te jong, of 1 pintje heeft gedronken of medicatie moet nemen stop AUB met die onzin.

 • Caroline Bex

  Er sterven meer ongeboren baby’s in het verkeer als de moeder geen gordel draagt dan door de gordel zelf... Het grootste risico voor een ongeborene is de dood van de moeder!

 • Lindsey Clauw

  Verschrikkelijk

 • Leonarda Van Opbroecke

  Zo erg. Veel sterkte voor de man, familie en vrienden.

 • Barbara Schotte

  Het enige wat ze mss beter niet had gedaan voor haar baby was haar gordel niet dragen. Ik dacht dat je daarvan vrijgesteld was na x aantal maanden zwangerschap. Veel sterkte aan de papa en familie. Is zeker zijn verantwoordelijkheid niet! Je bent idd niet ziek als je zwanger bent, voor hetzelfde geld voelde zij zichzelf beter als ze zelf rijdt door het gevoel van controle over de baby's veiligheid