Hondje Nellie veilig en wel thuis nadat ze geschrokken wegliep na ongeval

Facebook
Toen Audrey Vanfleteren (25) vrijdagavond werd aangereden toen ze met haar hondje Nellie aan het wandelen was in Snaaskerke, liep de pup in paniek weg. Via Facebook lanceerde de West-Vlaamse een wanhopige oproep in de hoop haar viervoeter terug te vinden. Inmiddels is er goed nieuws: hondje Nellie werd veilig en wel aangetroffen in een veld en is weer thuis.

Audrey brak vrijdagavond haar elleboog bij de aanrijding door een bromfietser. Maar nog erger dan de breuk en de vele blauwe plekken en schaafwonden die ze had opgelopen, was dat haar hondje Nellie na de klap was weggelopen. Een eerste nachtelijke speurtocht leverde niets op, ook daarna was er geen spoor meer van Nellie. 

Na twee bange nachten kan Audrey nu weer opgelucht ademhalen. Tijdens een zoektocht vanmorgen van vrienden, familie en heel wat onbekenden die haar oproep op Facebook hadden gezien, werd het hondje gevonden.

Opluchting

 “We dachten dat we Nellie echt kwijt waren”, getuigt Audrey, die morgen onder het mes moet. “Na een tijdje zag iemand met een verrekijker iets bewegen in een geploegd akker, over het kanaal richting Oostende. Toen ze dichter gingen, bleek het onze Nellie te zijn. Ze was ongelofelijk blij om haar baasje, mijn vriend, te zien. Ze had zelfs nog de leiband aan en heeft wellicht twee nachten buiten geslapen”, aldus Audrey.

Ze is enorm opgelucht. “We waren er eigenlijk het hart van in, want Nellie is een enorm lief hondje en we konden haar eigenlijk niet meer missen. Iedereen die heeft helpen zoeken, wil ik nogmaals hartelijk danken”, besluit Audrey, die nog een tijdje arbeidsongeschikt is en moet revalideren in de zetel.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc de leersnyder

  ben echt blij in hun plaats super

 • Norbert Thieren

  Een wonder, als je weet dat jagers het verschil niet zien tussen een jogger of mountainbiker en een dier.

 • Anne Kastelijns

  SUPERNIEUWS! Maakt mijn zondag goed! Knuffel ze maar oneindig veel

 • robrecht Peeters

  In het jachtseizoen niet zo evident zeker omdat die lui ook altijd een flesje met wat erin meezeulen tegen de kou en daarvan zo enthousiast beginnen schieten zonder aanziens het beest......

 • jan pieter

  echt goed nieuws !