Honderdtal schademeldingen na storm in Antwerpen

De storm die de voorbije nacht over het land raasde, heeft ook in Antwerpen schade veroorzaakt. In de loop van de nacht waren er al een twintigtal oproepen over stormschade bij de 101-centrale binnengekomen. In de loop van deze ochtend kwamen daar nog negentig meldingen bij. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen zaterdag.

Fietser lichtgewond
De meeste oproepen gingen over losgerukte dakpannen, omgewaaide verkeersborden en werfhekken, uitgeblazen ramen en omgevallen bomen. Op de Bisschoppenhoflaan in Deurne was het dak van een bushokje losgeraakt. Een voorbij rijdende fietsster werd lichtgewond toen ze een deel van het dak tegen haar hoofd kreeg.

Gebouw gestut
Op het Cogelsplein in Deurne waaide een deel van het dak van een pand weg. Het regende blijkbaar al maanden binnen, want de vloeren van de hoger gelegen verdiepingen waren door en door nat. Er groeiden al zwammen op. Op de gelijkvloerse verdieping was een winkel. Het gebouw diende gestut te worden.

Dak parking
De plastic platen op het afdak over parking 19 aan de Sint-Michielskaai in Antwerpen begonnen rond het middaguur los te komen onder druk van de wind. De stukken vlogen tientallen meters in het rond. De brandweer haalde de platen weg om te vermijden dat geparkeerde auto's beschadigd zouden raken.

Containers
In de haven waren hier en daar problemen met gestapelde containers die uit balans raakten.

Kippenstal zonder stroom
Ook in de rest van de provincie kregen de brandweerkorpsen tientallen meldingen over stormschade. In Heultje bij Westerlo vielen twee bomen op een geparkeerde auto. Een grote eik belandde in Noorderwijk bij Herentals op elektriciteitsdraden, waardoor een kippenstal zonder stroom zat. (belga/eb)