Honderdtal actievoerders op Antwerpse klimaatmars

Honderd actievoerders daagden op in de Antwerpse binnenstad.
BELGA Honderd actievoerders daagden op in de Antwerpse binnenstad.
In Antwerpen zijn deze ochtend net als de voorbije weken zowat honderd actievoerders opgedaagd voor de wekelijkse klimaatmars. Het initiatief van Youth for Climate Antwerp en Students for Climate Antwerp trok zich om iets na 9 uur op gang bij de Voetgangerstunnel aan de Sint-Jansvliet en slingerde zich vervolgens langs een intussen grotendeels vertrouwd parcours door de binnenstad. Het eindpunt lag ditmaal aan het Operaplein.

De nationale klimaatmars van deze week vindt later op de ochtend in Namen plaats, maar wie het niet zag zitten om naar daar af te zakken kon al voor de elfde keer deelnemen aan een lokale Antwerpse actie. Vooraan de stoet trok een groot spandoek met "Nu(l) klimaatbeleid" de aandacht en de betogers trokken verder ook wat toeschouwers met toepasselijke muziek ("Never gonna give you up") en het scanderen van hun gebruikelijke slogans, zoals "What do we want? Climate justice! When do we want it? Now! ". Wat meer achteraan kwamen vertegenwoordigers van Grootouders voor het klimaat de actie steunen.

Ook de Grootouders voor het klimaat waren aanwezig.
BELGAONTHESPOT Ook de Grootouders voor het klimaat waren aanwezig.
BELGAONTHESPOT18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Louis D'hondt

  Dit gaat op termijn enkel nadelig uitdraaien voor Groen!.

 • Benny Deridder

  100 betogers waarvan max 50 studenten ? De jeugd laat zien dat ze alles redelijk snel beu geraakt. Ook de klimaathype. Enkel de smartphone houdt het bij hen langer dan een maand uit.

 • Karel Marks

  Ocharme toch, 100. De mot zit er precies in. En de grootouders weten precies nog niet dat ze een bijkomend deel van hun povere pensioentje mogen afstaan voor die klimaatfantasie als Groen aan de macht komt.

 • rudy bryssinck

  Zullen niet tot de verkiezingen van 26 mei geraken met hun opkomsten (Brugge gisteren 50 man)

 • Rony De Sutter

  Bedenk voor in de toekomst beste Anuna(s), om te kaarten moet je met VIER zijn, voor een voetbalploeg met ELF, om te mogen stemmen ACHTTIEN, en op 26 mei verstand op NUL;-). En een electrische auto is meer vervuilend dan een diesel, dolletjes.