Honderden treinreizigers 3 uur geblokkeerd in Erpe-Mere: "Temperatuur liep hoog op doordat airco uitviel"

Koen Moreau
Door een probleem met de bovenleiding zaten sinds 16 uur enkele honderden treinreizigers ter hoogte van Erpe-Mere geblokkeerd op de rechtstreekse spoorlijn Brussel-Gent. De vervangtrein vertrok om 19 uur. Op dat moment stond de trein drie uur stil. De reizigers deden door het incident 3,5 uur over het traject Brussel-Gent. Normaal is dat 30 minuten. De vertragingen op de lijn tussen Brussel en Gent zullen nog de hele avond duren, zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.

Doordat de airconditioning uitviel, liep de temperatuur in de trein ook hoog op. Preventief werd daarom een ziekenwagen opgeroepen. Mensen van het spoor en brandweer deelden water uit aan de reizigers.

Rond 18.30 uur arriveerde een andere trein. "Zodra de reizigers geëvacueerd zijn, starten we de herstelwerken. Doordat de bovenleiding over een afstand van één kilometer beschadigd is, zullen die de hele avond en nacht duren. We hopen beide sporen terug vrij te hebben tegen de ochtendspits."

De treinen tussen Brussel en Gent worden in beide richtingen omgeleid via een alternatieve, oudere spoorlijn. Daardoor moeten reizigers nog de hele avond rekening houden met vertragingen en afgeschafte treinen. De treinen die wel rijden, kampen momenteel met vertragingen van 30 tot 50 minuten. Morgenochtend zou het treinverkeer opnieuw normaal moeten verlopen.

Koen Moreau25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Roels

  Jos temmerman hou uwe kwebbel als ge ni weet waar ge over spreekt man! Ik zat op die trein en ik verzeker u, het was er heet, stonden in de volle zon...

 • eddy inghels

  Jan Boden, pakken is diestal en een tein kun je nie zomaar in je tas steken

 • Jos Temmerman

  Temperatuur liep zo hoog op ? het was ocharme 15 graden.

 • Guy Engerie

  Al degenen die hier kritiek geven, zijn nitwits die er geen snars verstand van hebben en bijlange niet weten wat er allemaal komt bij kijken.

 • Hans Van Acker

  Zat in die trein. Medewerkers heel behulpzaam. Meerdere keren langsgekomen met info en raad. 3x met water rondgekomen en wafels. Constant update via micro. Niemand kan voorzien dat bovenleiding knapt. Het is niet altijd slecht....