Honderden nemen afscheid van skimonitrice in Brasschaat

BELGA
In de Sint-Jozefkerk in Driehoek, een wijk in Brasschaat, hebben honderden mensen afscheid genomen van Monique Van Bocxlaer. De 70-jarige skimonitrice overleed vorige week dinsdag in het busongeval in het Zwitserse Sierre.

Van Bocxlaer begeleidde de kinderen van het zesde leerjaar van de Sint-Lambertusschool in Heverlee. Het was de 43ste keer dat "Mamouche", zoals de kinderen haar noemden, mee op sneeuwklassen ging. Hoewel haar gezin gevraagd had om niet meer mee te gaan dit jaar, had ze voet bij stuk gehouden.

"Ze hield van de school, van de kinderen, van de collega's, van de reis. Dus ging ze en genoot ze ervan, zoals elk jaar opnieuw. Daar zijn we vooral heel blij om: dat ze iets deed waarin ze geloofde en dat ze ervan genoten heeft", sprak een naaste.

Hij zei dat er geen woorden zijn voor het tragische ongeval dat haar en de kinderen fataal is geworden, maar stelde wel dat Monique tenminste een druk en zinvol leven heeft gehad, wat voor de omgekomen kinderen niet was weggelegd. Hij wilde hen en hun families dan ook graag betrekken in het afscheid.

Monique werd tijdens de plechtigheid geprezen omdat ze altijd voor iedereen klaarstond. In de eerste plaats voor haar gezin, haar man Jef en dochter Martine, en ook voor haar twee kleinzonen, voor wie ze bijna een tweede mama was. Maar ook voor alle vrienden, buren en eender wie haar iets vroeg.

Op het einde van de plechtigheid las haar dochter nog een tekst voor waarin ze haar mama verzekerde dat papa in goede handen is en dat iedereen goed voor hem zal zorgen. Haar kleinzonen haalden enkele herinneringen aan haar op.

"Je stond altijd aan de schoolpoort te stoefen over ons tegen de andere ouders en snoepjes uit te delen aan de kinderen. We moesten maar bellen en je stond op twee minuten voor de deur. We hebben nog nooit zo iemand als jij gekend en we gaan ons uiterste best doen om alles te geven in het leven, net zoals je vroeg."

Na de dienst ging het richting kerkhof, waar Monique haar laatste rustplaats kreeg.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA