Honderden mensen wonen stille wake bij aan Gentse stadhuis

Sabine Van Damme
Enkele honderden mensen hebben voor het Gentse stadhuis een stille wake gehouden ter nagedachtenis van de aanslagen in Parijs. Jamila Amadou riep op om schouder aan schouder te staan en nooit te plooien tegen de angst en de terreur.

Honderden mensen verzamelden om 14 uur voor het Gentse stadhuis aan de Botermarkt. Onder hen ook burgemeester Daniël Termont, leden van het college en de gemeenteraad, maar ook bisschip Van Looy, zangers en acteurs. Alle aanwezigen kregen een bloem.

Jamila Amadou van organisator De Gentse Lente sprak de aanwezigen kort toe. "Wat een puinhoop, wat een haat, maar ik weiger angst te hebben! Ik blijf ook geloven in de andere kant van de mens: in de liefde en de bijdrage voor het goede doel." Ze riep op om schouder aan schouder te blijven staan en nooit te plooien tegen de angst en de terreur.

Nadien werd een minuut stilte gehouden. "Voor Parijs, voor Suruc, Ankara, Sharm-al-sheik, Beiroet, Syrië..." De minuut stilte werd beëindigd door een luid applaus en een knuffel.