Honderden mensen nemen afscheid van vermoorde jogster, verdachte spreekt van “zwart gat”

BELGAONTHESPOT
Enkele honderden mensen hebben vandaag de begrafenis bijgewoond van Wivinne Marion, in haar woonplaats Boninne (Namen). Het lichaam van de 42-jarige vrouw werd vorige week aangetroffen in de koffer van een auto in de Samber. De raadkamer heeft intussen de voorlopige hechtenis van de verdachte met een maand verlengd.

De moeder van twee kinderen werd op 1 november tijdens het joggen aangevallen door een man. Ze werd geslagen en in de koffer van een wagen opgesloten. Die werd nadien in de Samber gevonden, met in de koffer het lichaam van Wivinne.

De kerk van Boninne was te klein voor alle aanwezigen. Tijdens de emotionele afscheidsplechtigheid nam onder meer de echtgenoot van Marion het woord. Ze werd omschreven als een “aantrekkelijke, liefhebbende, hartstochtelijke, mooie en briljante” vrouw, een pediater die hield van kunst, reizen, shopping, mode en jogging. “Laten we verenigd blijven tegen zinloosheid, geweld en angst”, benadrukte een van de sprekers.

Belga - CHR Namur

“Zwart gat”

De bestuurder van de wagen werd door een getuige geïdentificeerd en opgepakt. Zijn voorlopige hechtenis werd net met een maand verlengd, meldt het parket van Namen. De verdachte zegt steeds dat hij zich niets meer herinnert. Hij spreekt volgens het parket van een “zwart gat”. Verder wil het parket niets kwijt, het onderzoek loopt nog.

Gisteren raakte bekend dat de man al eerder met het gerecht in aanraking is gekomen. In november brak hij binnen in het huis van een buurvrouw terwijl hij onder invloed en in het bezit was van drugs. Hij sloeg de buurvrouw. De rechtbank veroordeelde hem in 2015 tot 120 uur werkstraf.

BELGAONTHESPOT
BELGAONTHESPOT

Bekijk ook:
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elisa deJong

  Als je zo maar zwarte gaten in je geheugen krijgt en dan onschuldige mensen vermoordt, reden te meer om nooit meer vrij rond te lopen, immers, gedrag beteren werkt niet, want dat zwarte gat kan zomaar weer daar zijn...

 • patrrik versys

  Gekend bij politie en gerecht, dat is gewoonlijk de beschrijving van de daders, deze moordenaar heeft vorige keer toch wel een heel zware werkstraf gekregen van 120 uren en daar moest hij zo bang van worden dat hij nooit meer een misdrijf zou begaan. Ik begrijp niet hoe rechters nog kunnen slapen

 • Elisa deJong

  zelfs een kind snapt dat dat een grote leugen is.. hopelijk de rechters ook. vind dit zo erg.. vergeet het nooit meer denk ik..

 • Filip Catz

  Voor dit soort geweldmisdrijven - iemand die ge niet kent en waar ge niks mee te maken hebt, in koelen bloede overvallen, afslachten en dumpen - mag men wat mij betreft de doodstraf terug uitvoeren. Indien de dader zeker en zonder twijfel gekend is. Geen pardon voor zulk tuig. Wedden dat dergelijke gekken zich in de toekomst eerst eens gaan overdenken of ze dat risico wel durven lopen ?

 • Philomena Vanderweyen

  Lafaard,een zwart gat is voor jou misschien een normaal antwoord,maar voor een echte MENS is dat niet zo.