Honderden landgenoten ontdekken jobmogelijkheden in Canada: “Belgen zijn er erg gegeerd”

Thinkstock
Achthonderd Belgen die kandidaat zijn om te immigreren naar Canada, hebben zaterdag in Brussel de jobmogelijkheden in het Noord-Amerikaanse land kunnen ontdekken. Daar vond al voor de twaalfde keer het forum “Destination Canada" plaats, zo meldt de ambassade van Canada in België.

Tijdens het forum konden de kandidaten informatie verzamelen over 1.460 jobaanbiedingen, immigratievoorwaarden, werkvakanties enzovoort. Ook konden ze spreken met Canadese werkgevers die op zoek zijn naar werkvolk.

Volgens de ambassade zijn Belgen erg gegeerd in Canada, omdat velen de beide talen van het land (Engels en Frans) machtig zijn. Er zijn veel jobaanbiedingen in sectoren als informatietechnologie, onderwijs, beeldanimatie, videospellen, baantransport en horeca.

De vacatures die overblijven na de fora in België (er volgen er maandag nog in Luik en Namen, red.), zullen worden gepubliceerd op de websites van de arbeidsbemiddelaars VDAB, Forem en Actiris International. 

"Canada heeft een proactieve immigratiepolitiek en gaat op zoek naar talent in het buitenland om de tekorten op de Canadese arbeidsmarkt op te vullen en innovatie te stimuleren", schrijft de Canadese ambassade. "Een meerjarenplan ambieert om 330.800 nieuwe residenten te verwelkomen in 2019, 341.000 in 2020 en 350.000 en 2021, wat overeenkomt met bijna 1 procent van de Canadese bevolking.”
57 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Alex Stanley

  Ik woon ondertussen al 16 jaar op de South shore van Montreal en ik moet zeggen dat ik het naar mijn zin heb hier maar het beloofde land is het nu ook wel niet. Gezondheids zorg is een regelrechte ramp, wie dacht dat Belgie een slecht wegdek heeft mag hier eens een kijkje komen nemen, onderwijs is rampzalig, tov de lonen is het leven ook duur.

 • Gilles Standaert

  Wil naar Canada? ga dan als vluchteling, zeker met Trudeau.

 • bert michielsen

  Heel grappig. Ik zie hier reacties die waarschuwen voor de lage lonen in Canada ( met tegelijkertijd een hoge levensduurte ). Ik zie in het artikel dat zij ook oa IT'ers zoeken. Bwah, die lage lonen, voor IT'ers zal dat best wel meevallen :-) :-)

 • Ramon Simon

  Zeer selectieve immigratie, vooral talent van andere landen afsnoepen. En waarom? Voor drogredenen. Een land dat niet kan functioneren met zijn inwoners is een gefaald land, dan heb je een structureel probleem. De mensen in Canada worden er niet beter van, het gaat enkel om rijken rijker te maken. Te veel mensen die nodeloze jobs, en dan verplegend personeel uit een ander land halen zodat die zonder zitten.

 • Leo Van der Vorst

  Een gans andere immigratiepolitiek, en terecht, men trekt mensen aan die iets te bieden hebben en het land en zijn inwoners vooruithelpen. Hier is het net omgekeerd, onze talenten worden gedeeltelijk weggeconcureerd ten voordele van een massa mensen die meestal niets te bieden hebben aan het land waar ze opgevangen worden, integendeel, ze misachten onze vrije samenleving en willen toestanden zoals in hun geliefde moederland en op die manier verarmd deze mooie samenleving.