Honderd schepen vast voor sluis Wijnegem door staking ambtenaren

UNKNOWN

Aan de sluis in Wijnegem, de toegang tot het Albertkanaal, zitten een honderdtal schepen vast. Door de staking van de Vlaamse ambtenaren zijn ze genoodzaakt om voor anker te gaan. Ze kunnen hun weg in of uit de Antwerpse haven dus ook niet verderzetten.

Zandvlietsluis
De binnenvaart ondervindt momenteel de meeste problemen van de acties. De grotere schepen blijven relatief gespaard, al kan daar snel verandering in komen wanneer de vakbonden rond de middag de Zandvlietsluis blokkeren. De Antwerpse haven hoopt bij monde van haar woordvoerster dat beide partijen snel aan tafel gaan zitten om een oplossing uit te werken.

Nutteloze reorganisaties
Het BBTK reageert intussen laconiek op de kritiek van werkgeversorganisaties Voka en Unizo. Hun argumenten zijn volgens de vakbeweging niet goed onderbouwd. Een woordvoerder doet het punt van Voka als zouden de bonden zichzelf benadelen af als nonsens. Voka zei dat door de acties ook belastingsbetalers worden getroffen. Net die groep zorgt voor het inkomen van de ambtenaren.

Volgens de socialistische bond klopt daar niets van. "De werknemers zien niet veel van dat belastingsgeld. De overheid steekt het liever in nutteloze reorganisaties zoals het project Beter Bestuurlijk beleid dat een pak euro's heeft gekost", verklaart een vakbondsman. (belga/odbs)