Ga naar de mobiele website
^ Top

Honderd asielzoekers op de vuist in asielcentrum omdat vrouw geen hoofddoek draagt

Gielkens
In een noodopvangcentrum voor asielzoekers in Leopoldsburg is gisterenmiddag een honderdtal personen slaags geraakt. Dat bevestigt burgemeester Wouter Beke (CD&V). De aanleiding was een discussie tussen enkele Afghanen en een Syrische vrouw, die geen hoofddoek droeg.

De Syrische bevolking van het asielcentrum schaarde zich, samen met de Irakese bewoners, achter de vrouw. Daarop raakten beide groepen slaags. Een zevental personen liep verwondingen op, één van hen moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

De lokale politie van de zone Kempenland was onmiddellijk ter plaatse om de gemoederen te bedaren. De agenten namen elf personen mee voor verhoor. De vier grootste heethoofden werden inmiddels naar een gesloten instelling gebracht. Zeven anderen zullen in andere centra worden overgeplaatst, teneinde de rust in Leopoldsburg te doen terugkeren. 

De burgemeester van Leopoldsburg, Wouter Beke (CD&V), pleit ervoor om nationaliteiten in de opvang te scheiden. Hij wil ook alleenstaande mannen en families apart onderbrengen, maar beide voorstellen vallen niet in goede aarde bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). "Wat voor signaal geef je dan aan de maatschappij?", vraagt hij zich af. "Dat is segregatie aanwakkeren in plaats van integratie te stimuleren."Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug