Hond uit hete auto gehaald in Merksem

Illustratiefoto.
REUTERS Illustratiefoto.
De Antwerpse brandweer heeft donderdag in de districtsgemeente Merksem een hond uit een gesloten wagen gehaald. Een voorbijganger had aan de Winkelstap de auto met de viervoeter opgemerkt en waarschuwde de politie. De brandweer kon zonder het portier te beschadigen de auto openen en de hond bevrijden. 

De spuitgasten gaven het beestje meteen water te drinken. In de auto was geen drinken voorhanden. Een klein uurtje na de oproep arriveerde het baasje van de hond. Zij verklaarde dat ze de wagen in de schaduw had geparkeerd. Ze had er wellicht geen rekening mee gehouden dat de zon zou draaien, schrijft de regionale nieuwszender ATV.

De vrouw kreeg van de brandweer te horen dat de temperatuur in een geparkeerde wagen erg snel kan oplopen. Ook deze zomer overleefden enkele honden een snikhete wagen niet. Na een tijdje was de hond gerecupereerd en konden het baasje en haar hond vertrekken.
17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ivo Torfs

  Spijtig dat het voertuig niet beschadigd is geweest, heel goed dat dier gered is en geef het nu niet terug aan die dierenbeulen.

 • Arthur Houben

  Ondanks de vele voorvallen leren mensen het blijkbaar niet? Of gaan we weer de toer op van zelfkastijding?

 • Erwin Vandriessche

  Hopelijk krijgt ze een gepeperde rekening en boete, zodat ze zich nog lang zal herinneren dat je een dier of kind niet alleen achterlaat in een auto met zomerse temperaturen buiten. Hoe dom kan je eigenlijk zijn na de zoveelste berichtgeving via media, om dan toch net dezelfde fout te maken. En geen rekening mee gehouden dat de zon draait? Leeft dat mens misschien in een schoendoos?

 • Jon Carrago

  moet veel harder bestraft worden, nu gebeurt er niets dus ...geen probleem. Oeps mijn hond vergeten in de wagen......

 • Leen Verhaeghe

  En onze minister van dierenwelzijn, enen Ben, blijft er zeer rustig bij. van loosers gesproken!