Hond loopt speelplaats op in Paal: twaalf kinderen gewond

Mine Dalemans
De hond van een buurman van de lagere school De Buiteling in Paal (Beringen) heeft vanmiddag twaalf kinderen van het eerste en tweede leerjaar aangevallen en verwond. Dat bevestigde zonechef Geert Wouters. Drie kinderen met iets ernstigere bijtwonden zijn na verzorging naar het ziekenhuis afgevoerd. Zij mochten inmiddels naar huis. Negen anderen kregen op de school de nodige zorgen toegediend.

"De hond is een Mechelaar van tien maanden oud. Het dier is overgebracht naar een asiel," aldus waarnemend korpschef Wouters. De kinderen hadden middagspeeltijd toen het incident gebeurde. De hond sprong over een muurtje en kwam zo op de speelplaats terecht, waar hij de kinderen aanviel. 

"Drie slachtoffers liepen ernstige, maar geen levensbedreigende bijtwonden op. Zij mochten inmiddels het ziekenhuis verlaten. Het psychologische bijstandsteam van de stad Beringen en het OCMW werden meteen ingeschakeld om te voorzien in de eerste psychologische opvang van medeleerlingen, leerkrachten en de ouders van de getroffen kinderen," deelde de stad Beringen mee. 

"De hond is veiligheidshalve overgebracht naar een hondenasiel. Daar zal een hondentherapeut het dier onderzoeken om te zien of er op het vlak van zijn karakter iets scheelt. Ten tweede zal bekeken worden of er bij de buurman nog maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat het dier opnieuw zou ontsnappen," legt waarnemend korpschef Geert Wouters uit. 

Maandag opvang met bijstand van kinderpsychologe

"Vanaf het begin heeft de school met leerkrachten en directie op zeer adequate manier de situatie correct ingeschat. De uitrol van ons crisisplan heeft zeer efficiënt gewerkt en alle betrokken partijen werden in zeer korte tijd op de hoogte gebracht van de situatie en waren snel ter plaatse. Ik wil er ook de aandacht op vestigen dat alle kinderen veilig terug thuis in hun vertrouwde omgeving zijn en dat ze het allemaal goed stellen. Maandagochtend zullen de leerkrachten de kinderen opvangen met bijstand van een kinderpsychologe en het psychologisch bijstandsteam van de stad en het OCMW," zo stond vanavond in een mededeling van de school.

De hond wordt opgehaald door het asiel.
Mine Dalemans De hond wordt opgehaald door het asiel.
De eigenaar van de hond, net voordat het dier werd opgehaald door het asiel.
Mine Dalemans De eigenaar van de hond, net voordat het dier werd opgehaald door het asiel.
Hond loopt op speelplaats en bijt kindjes in school De Buiteling in Paal ( Beringen)
Mine Dalemans Hond loopt op speelplaats en bijt kindjes in school De Buiteling in Paal ( Beringen)
De hond kon over de omheining de speelplaats op komen.
Mine Dalemans De hond kon over de omheining de speelplaats op komen.
Mine Dalemans136 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Haerens

  Zulke honden,die mensen hebben gebeten moet men laten inslapen zodat dit zich nooit meer kan herhalen..!

 • Anne Geerts

  Aan iedereen die hier weer afgeeft op leerkrachten : leerkrachten mogen normaal gezien geen toezicht doen tijdens de middagbewaking (staat op de zwarte lijst van leerkrachten) dus het zijn andere personen geweest die toezicht hielden en waarop moet geklaagd worden!

 • Peter Vrolijk

  Er zijn honden in overvloed, kijk maar eens in de asielen, dus waarom hem laten leven en het risico lopen dat dit nog eens gebeurd.

 • Marc Gabriels

  De " lieve hondenvrienden " zijn goed op dreef , de schuld van de kinderen , van de leerkrachten , van de afsluiting . De school moet dan maar omgevormd worden tot een concentratiekamp , welkom in Dachau !!!!!!! Mensen die niet van honden houden zijn ook geen mensenvrienden zijn meestal de kommentaren van die lui , ach kom 't waren maar kinderen !!

 • Bert De Grootte

  De eigenaar is ten volle verantwoordelijk voor zijn hond. Wat als deze hond een beetje ouder was geweest en echt agressief was geweest. De schuld bij de kinderen leggen, serieus???? of bij de leerkrachten??? Heb het al dikwijls gehoord : kom maar binnen hij doet niks, het is nen brave en twee minuten later hangt hem in mijn knoesels. honden altijd aan de leiband of achter een goede omheining is toch niet zo moeilijk