Homokoppel slachtoffer van agressie in Schaarbeek: "Zelfs mama jutte haar zonen op om ons nog een beetje harder te slaan"

Facebook
Een homokoppel is gisteren het slachtoffer geworden van een homofobe agressie in Schaarbeek, in de straat waar ze zelf wonen. Dat meldt Bruzz en het koppel doet zelf zijn verhaal op Facebook. Het koppel heeft intussen klacht ingediend bij de politie. De lokale politie Brussel Noord kan het incident voorlopig niet bevestigen. Intussen heeft Brussels staatssecretaris van Gelijke Kansen Bianca Debaets haar verontwaardiging al laten blijken, net als federaal staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA). Het Brussels parket opent een vooronderzoek naar het incident.

Volgens de Facebookpost van het slachtoffer is het niet de eerste kaar dat hij geconfronteerd wordt met agressie tegen homo's maar was het ditmaal een stuk erger. "Het was fysiek, het was publiek voor de hele straat, het was beschamend, pijnlijk, frustrerend, en vooral het waren mijn Turkse onderburen", schrijft de man. "Oudste broer, jongste broer, papa en ja, zelfs mama, die hun zonen aan het opjutten waren om ons nog net een beetje harder te slaan dan de seconde ervoor. Het eerste deel van de aftuiging stond ik er helemaal alleen voor. Tientallen toeschouwers... Ik schreeuwde om hulp, zonder zelf fysiek te worden."

Een handvol toeschouwers kwam tussenbeide maar het bleef homofobe beledigingen regenen, aldus de man in zijn Facebookpost. Toen zijn vriend kwam helpen, werd ook die het doelwit van de agressie: "Hij ondergaat dezelfde agressie, woordelijk en lijfelijk. Een groepje van zes achtervolgt hem in de straten, gelukkig kan hij ontsnappen. Een toevallige voorbijganger op een fiets die het hele sensationele gebeuren gadesloeg, zegt mij dat ik maar nooit naar hier had moeten komen wonen en beter zou verhuizen. Dat zal ik dan maar doen." 

Onderzoek

Het Brusselse parket heeft een vooronderzoek geopend naar het incident. "Het gaat om een vooronderzoek voor wederrechtelijke slagen en verwondingen", meldt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman.

Over de precieze aard van het conflict, wilt het parket zich nog niet uitspreken. "Zo is het nog onduidelijk of het effectief gaat om homofoob geweld of om een burenruzie die escaleerde. Verder onderzoek zal dat moeten uitwijzen."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.202 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • peter colson

  En waar is nu die linkse actiegroep die op de gayparade aanklager en rechter speelde en op eigen houtje besliste dat een praalwagen van NVA er niet thuis hoorde? Een praalwagen van een partij die ze niet lusten, daar ageren ze tegen. Maar wanneer echte homo's in elkaar worden getimmerd door mensen uit een doelgroep die door die linkse actiegroep wordt doodgeknuffeld, dan zijn ze nergens te besspeuren. Waren de leden van die linkse atiegroep wel echt homo's?

 • ANN LIMBOS

  Gaan die jongens nu ook ontvangen worden door Michel ?

 • Erik Claessens

  Volgend de laatste berichten proberen de bashers er onderuit te komen onder het voorwendsel dat het een burenruzie was. Let op: ze gaan er nog mee wegkomen ook!

 • Ingrid De Clercq

  Almaci!!! Hallo!! Heb je hier ook een uitleg over?

 • Chris Devlaeminck

  Harder tegen optreden vinden sommigen. Wie gaat dat doen? Stel dat 5 personen agressief zijn en door de politie moeten opgepakt. Dan heeft de politie zeker al 4 mannen of vrouwen nodig per persoon die moet aangehouden. Ze moeten zeker met 20 zijn dus. De kans is groot dat 15 daarvan daarna werkonbekwaam zijn. Wie gaat dat allemaal betalen? Nee, dat is niet te doen.