HoGent plaatst extra camera's in sporthal naar aanleiding van voyeurschandaal

Foto's van in de kleedkamer van de sporthal van de Hogeschool Gent.
Twitter Foto's van in de kleedkamer van de sporthal van de Hogeschool Gent.
De HoGent gaat de camerabewaking "op bepaalde strategische plaatsen" versterken nadat er vrouwen gefilmd werden in de kleedruimtes van het sportcomplex. "We zetten alles in op de veiligheid en privacy van de mensen die bij ons komen sporten", zegt woordvoerder Johan Persyn.

Om te vermijden dat andere voyeurs het sportcomplex zullen viseren, sleutelt de Hogeschool Gent aan de camerabewaking van het centrum. Onder andere worden er meer camera's geplaatst. "We zetten alles in op de veiligheid en privacy van de mensen die bij ons komen sporten. We gaan kijken om op bepaalde strategische plaatsen de camerabewaking te versterken. Uiteraard niet in douche, kleed- of toiletruimtes, maar op andere plaatsen kunnen we nog extra camera's bevestigen," aldus Persyn.

De school vraagt sportclubs verder om verdachte zaken te signaleren. "De alertheid die nu gekweekt is, willen we in stand houden. Met een affiche doen we een oproep om, als er iets vreemd is of niet door de beugel kan, het te melden aan de mensen van HoGent."

De 41-jarige man uit Gent die opgepakt werd naar aanleiding van de zaak, heeft inmiddels bekend. Hij was jeugdcoach in een gevechtssportclub in de zaal van HoGent. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filip DeCock

    klinkt toch n beetje cynisch meer camera's tegen voyourisme

  • Thomas Anderson

    Er hangen er nog niet genoeg is dit nog voor de veiligheid en moet dit op tv's bekeken worden door iedereen die even langs komt op bureau's?Te veel is te veel op den duur is dit legaal voyeur netwerk voor de vrienden!