Hoeyberghs dient zelf klacht in wegens laster en eerroof

RV
RV
Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs dient zelf klacht in wegens laster en eerroof. Dat zegt zijn advocaat Jorgen Van Laer. 

De arts meent dat zijn uitlatingen niet strafbaar zijn omdat hij nooit een concrete persoon geviseerd heeft. Ook dacht hij dat de lezing enkel bedoeld was voor de aanwezige leden van het KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond). “Zijn uitspraken kunnen bijgevolg niet als strafbaar bestempeld worden, klinkt het.

Hoeyberghs dient concreet klacht in tegen de verantwoordelijken van de vrouwenorganisatie Campagne Rosa wegens laster en eerroof.  
“De aanvallen tegen mijn cliënt hebben een collectief karakter, gaan uit van welbepaalde instellingen en worden op een overduidelijk intimiderende wijze geformuleerd. Er is haast sprake van bendevorming”, laat de chirurg via zijn advocaat weten.

De klacht is ook gericht tegen de onbekenden die Hoeyberghs in de dagen na de publicatie van de video telefonisch beledigd hebben. De chirurg zegt tot slot enkel gebruik te hebben gemaakt van zijn recht op vrije meningsuiting.

“De optie om een eigen mening in algemene termen te verdedigen staat vandaag ter discussie. Meer nog, het verdedigen van een mening, die door anderen beschouwd wordt als ongepast of onwenselijk, wordt zelfs gelabeld als een misdrijf. Er is met andere woorden een schadelijke evolutie van het recht op vrije meningsuiting aan de gang, een recht dat nochtans gewaarborgd wordt in onze Belgische grondwet”, klinkt het voorts.

De Limburgse afdeling van de Orde der geneesheren overwoog door het filmpje een tuchtonderzoek tegen Hoeyberghs op te starten.  De arts stelt vast dat de feiten “nochtans geenszins te maken hebben met mijn medische functie”.

Deze ochtend demonstreerden aan de Gentse universiteit 
een honderdtal mensen tegen het KVHV, de organisator van de Hoeyberghs-lezing. De betogers willen dat de UGent de vereniging schorst. 
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raf peeters

  @Gino Denil ,je hebt zijn uitleg nul begrepen. Metoo is ontstaan door vrouwen die "lastig" worden gevallen door mannen die hun pootjes niet kunnen thuis houden.Jeff heeft het over de drukkingsmiddelen om de man te onderwerpen en dat is maar al te vaak weigering van seksuele omgang in het huwelijk .

 • Gino Denil

  "eens over madam mocht passeren en dan was weer goed voor de eerste 5 weken tot volgende loonzakje" dat zijn juist de vrouwen zoals Jeff ze zou willen hebben, raf peeters. Deze van #metoo zijn deze die daar al lang voorbij geëvolueerd zijn. Die zorgen zelf voor hun inkomen en bepalen zelf wanneer ze zich op het vrijerspad begeven. Dat zijn ook de enig interessante. Maar iemand die met zijn visie op vrouwen een eeuw achterloopt zal dat nooit te weten komen.

 • raf peeters

  Ach men blaast zo de zaak op maar wat heeft ie anders verteld dan vroeger.Hoe vaak werd er vroeger niet gelachen de eerste van de maand als meneer zijn loon-zakje had afgegeven aan madam dat hij nog eens over madam mocht passeren en dan was weer goed voor de eerste 5 weken tot volgende loonzakje?.Vandaag ver-teld ie niet anders ,ken je zijn scheidingsverhaal?.Weinigen ,dan zouden al diegene die klacht neerleggen snel anders fluiten.Mannen zijn vaak een slachtoffer,om te betalen zijn ze goed

 • Lucien Mertens

  En zo brokkelt beetje bij beetje het recht op vrije meningsuiting af...deze politiek correcte wereld word stilaan maar zeker een dictatuur. Verbieden en aanvallen wat niet past.

 • Jef Lois

  Vraag me af wie die vrouwen zijn die klacht ingediend hebben ? Tot welke strekking behoren zij wat heeft hen dan persoonlijk zo geraakt dat ze een klacht moeten indienen? Ik en mijn vrouw hebben Jef ook bezig gehoord en wij hebben ermee gelachen en ons afgevraagd of er geen hoek af was maar moet dan mijn vrouw ook klacht indienen? Neen ieder zijn mening.