Hoeveel inwoners telt uw gemeente nu exact? Ontdek het hier

11.267.910: dat is het exacte aantal inwoners dat ons land op 1 januari van dit jaar telde, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de FOD Economie. Maar hoeveel zijn er dat nu in elk gemeente? Ontdek het op de kaart hierboven.

Op de bovenste kaart ziet u het aantal inwoners per gemeente in absolute cijfers. De kaart onderaan toont de bevolkingsgroei of -afname tegenover 2015.

De totale bevolking in België steeg in 2015 trouwens met 58.866 personen, ofwel 0,5 procent. In relatieve termen is de bevolkingsgroei het sterkst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, met 1,1 procent. In het Vlaams en Waals Gewest bedraagt die respectievelijk 0,5 en 0,3 procent.

De grootste gemeente van het land blijft Antwerpen met 517.042 inwoners. Gent, dat tweede in de lijst staat, mag wel de kroon dragen van de grootste bevolkingsgroei: de Arteveldestad kreeg er in de loop van 2015 3.739 inwoners bij, tegenover 3.681 voor Antwerpen. Brussel is de derde grootste stijger met 2.917 extra inwoners. Charleroi, Doornik en Chaudfontaine zagen dan weer het meeste inwoners vertrekken.

Op relatief vlak daalde het inwonertal van het Oost-Vlaamse Horebeke dan weer het meeste: -2 procent. Burdinne in de provincie Luik mocht procentueel het meeste nieuwe inwoners verwelkomen: +4,7 procent.

De kaart graag wat groter? Klik hier voor de absolute cijfers, en hier voor de verschillen. Of helemaal geen fan van kaartjes? Geen nood: onderaan zitten alle cijfers nog eens in een doorzoekbare tabel. Klik op de kolomnamen bovenaan om alle cijfers volgen gemeente of het aantal inwoners te rangschikken.