Hoe ziet het vereenvoudigd menu bij McDonald’s eruit? Alle klassiekers op post, geen ‘speciale’ burgers, salades of wraps

De klassiekers blijven op het menu staan. Daar kan de BigMac natuurlijk niet bij ontbreken.
afp De klassiekers blijven op het menu staan. Daar kan de BigMac natuurlijk niet bij ontbreken.
McDonald’s opent vanaf dinsdag in ons land opnieuw de ‘drives’, afhaal via de wagen is dus weer mogelijk. Loopt het water je al in de mond? Let wel, niet het hele menu is in deze coronatijden beschikbaar. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“We voeren tijdelijk een vereenvoudigd menu in om het aantal mensen op de werkvloer te beperken en zo de sociale afstand tussen medewerkers te garanderen”, zegt Isabelle Verdeyen van McDonald’s België aan onze redactie. 

BigMac

De klassiekers blijven in ieder geval op het menu staan: de BigMac, de McChicken, de Filet-O-fish, de McFish, de Hamburger, de Cheeseburger, de Double Cheeseburger, de Chicken McNuggets (4, 6, 9, 20 & sauzen) en de Cheese Red Devil zijn via de afhaaldienst te bestellen. Ook de frietjes en de sauzen en bekende desserts als de Sundae, de McFlurry, Milkshakes, Macarons en de Chocolademuffin blijven op post. Happy Meals worden aangeboden met twee desserts: Actimel en Petit Lu.

Dat betekent dus dat enkele ‘speciale’ burgers zijn weggevallen (zoals de Generous Jack en de Crispy Chicken), alsook de wraps, enkele snacks zoals Chicken Wings en Cheese Snacks en de salades. Er lijkt ook tijdelijk even geen vegetarische optie. “Dit is het voorlopig wat betreft het aanbod”, bevestigt Verdeyen, die ook nog toevoegt dat ze er bij McDonald’s op rekenen dat iedereen de richtlijnen van de overheid strikt naleeft.

(Lees verder onder de foto)

Bestellingen worden overhandigd via de veiligheidslade of met een extra beschermingsflap aan het loket.
McDonald's Bestellingen worden overhandigd via de veiligheidslade of met een extra beschermingsflap aan het loket.

Veiligheidslade

Het bedrijf benadrukt zelf de nodige maatregelen te hebben genomen zodat het personeel in veilige omstandigheden weer aan de slag kan. Zo is het werkgebied van elke medewerker afgebakend, en hebben medewerkers een persoonlijk mondmasker en handschoenen. 

Bestellingen worden aan de McDrive overhandigd via de veiligheidslade of met een extra beschermingsflap aan het loket. Ook belangrijk: klanten worden gevraagd om zoveel mogelijk contactloos of elektronisch te betalen. 

Deze McDonald's-restaurants in Vlaanderen beschikken over een McDrive

Provincie Antwerpen

Beerse
Burcht (Zwijndrecht)
Geel
Herentals
Mechelen
Merksem I (Antwerpen)
Merksem II Bredabaan (Antwerpen)
Mol
Puurs
Turnhout

Vlaams-Brabant en Brussels Gewest

Anderlecht (Cora) (Brussels Gewest)
Diest
Groot-Bijgaarden (Dilbeek)
Halle
Kampenhout
Overijse
Sint-Pieters-Leeuw

Oost-Vlaanderen

Gent Martelaren
Dendermonde
Lokeren
Maldegem
Ninove
Sint-Niklaas
Wetteren
Wondelgem (Gent)
Zingem (Kruisem)

West-Vlaanderen

Brugge
Knokke-Heist
Koksijde
Kortrijk
Oostende II
Roeselare

Limburg

Beringen
Bilzen
Genk
Hasselt
Houthalen
Lommel
Maasmechelen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • serge vierendeels

    Wordt dit dan beschouwd als een essentiële verplaatsing ?

  • Berten Niek

    Ik lees hier over menu's en maaltijden. Dit is eggen volwaardig voedsel mensen.Was ideaal moment om junk food aan banden te leggen. Zou ook goedkoper zijn voor de sociale zekerheid.

  • Francine Weckx

    Mmm... Lekker.. Daar wil ik wel voor aanschuiven....