Exclusief voor abonnees

Hoe tientallen coronabesmettingen onder de radar blijven in de nieuwe Sciensano-rapporten: "Ik had veel liever nog dagcijfers gekregen”

Verwarring troef over de coronacijfers, maar hoe zit het nu juist in elkaar?

AFP
93 besmettingen per dag, of 44, of toch 88? De verwarring over de dagelijkse Sciensano-cijfers in de corona-epidemie is vandaag behoorlijk groot, maar hoe zit het nu juist? Uit de dagelijkse rapporten blijken niet alle cijfers meer zo makkelijk af te leiden. Een fout signaal, denkt ook epidemioloog Pierre Van Damme, die veel liever dagcijfers had blijven krijgen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • willem merken

  Er moet toch iemand iets doen om zijn promotie te rechtvaardigen, of het werkt is zijn probleem niet meer.

 • Pieter Verhulst

  In opdracht van wie zijn de cijfers nu anders ? Van de overheid en dus van de economie. Het is zomer, geld moet rollen. Anders te veel btw inkomsten verlies. Na de cadeaus voor bvb horeca in maart april mei nu nog extra stimul om uit te geven. Ala Bolsonaro maar niet zo rechtuit.

 • Guido Van Haevermaet

  Daar zit een strategie achter:ze geven de indruk dat ze hard aan het knoeien zijn zodat het virus zich doodlacht.

 • Rita Jalon

  In wat voor klungelstaat leven wij. De bureaus die de cijfers moeten bijhouden kunnen er zelf niet aan uit en de veiligheidsraad probeert pas in te grijpen als de epidemie weer opflakkert ipv te trachten een opflakkering te voorkomen. Tabula rasa met heel ons staatssysteem.

 • Theo Dereu

  Zware belastingen en boetes innen zijn het enige dat van de overheid uit efficiënt werkt in dit land. Al de rest is een administratieve warboel om u tegen te zeggen. Puur omdat het geen geld opbrengt dus is er ook minder interesse voor efficiëntie.