Hoe makkelijk kan je een wapen printen? Wij deden de test

Nadat de Amerikaanse wapenactivist Cody Wilson er mee dreigde dat hij blauwdrukken om een vuurwapen met een 3D-printer te maken, online zou zetten, verschenen de plannen gisteren op internet. Meer dan vijfduizend mensen hebben die gegevens al gedownload, maar hoe makkelijk is het om zo’n 3D-vuurwapen in elkaar te zetten? VTM NIEUWS deed de test.

“Zo een wapen bestaat uit verschillende onderdelen. Je moet ze gewoon een voor een printen”, zegt VTM NIEUWS-journalist Kenneth Dée.

Snel en eenvoudig

Moeilijk is een wapen printen dus niet en bovendien kost het niet al te veel tijd. “We zijn vanmorgen begonnen en hebben nu al het lichaam en de trekker van het wapen geprint. Je stopt die in elkaar en op die manier heb je al een deel van het wapen. Als je alles print, heb je binnen een dag zo een pistool in elkaar gestoken”, zegt Dée nog.

Een wapen printen is, naast de aankoop van zo’n printer, ook niet duur. Eén kilogram printplastic kost amper twintig euro.

AFP15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Van Limbergen

  Hoe ziek is een maatschappij die zich hier mee bezig houd?

 • willy verbeeck

  @Paul van de Velde, dat vraag ik mij ook af.

 • Joske Martens

  Dat ze eens proberen en dan hun bevindingen geven, liefst heel slecht.

 • raf peeters

  Zou het toch niet aanraden een 9mm of .38 ,.357 magnum mee af te vuren.Er ont-staan geweldige krachten als zo'n kalibers worden afgevuurd,ik zou in ieder geval geen kandidaat zijn om het te proberen als Uw hand of vingers je lief zijn.

 • Philippe De Swert

  Het is niet omdat ge een omhulsel geprint hebt dat op een vuurwapen lijkt dat ge het zo kunt gebruiken.. De tests met dat ontwerp zijn al gedaan en meer dan 1 kogel van een heel klein kaliber afvuren is gevaarlijker voor de gebruiker dan voor een mogelijk slachtoffer. Ook was dat geprint met een heel andere en sterkere kwaliteit plastic. Ik hoop dat ze het (niet) proberen want het ontploft bijna zeker in hun hand.