Hoe kan XTC tot watervergiftiging op Tomorrowland leiden? "Slachtoffers dronken 10 tot 15 liter water op twee uur"

Tomorrowland 2018 ging door onder een loden hitte. In het eerste weekend deelde de organisatie parasols uit aan het festivalpubliek.
twitter @tomorrowland Tomorrowland 2018 ging door onder een loden hitte. In het eerste weekend deelde de organisatie parasols uit aan het festivalpubliek.
De twee feestvierders die afgelopen zomer op Tomorrowland het leven lieten, hadden een watervergiftiging opgelopen die veroorzaakt werd door XTC-gebruik. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. “Ik vermoed dat die twee dames op een tweetal uur tijd tussen de tien en vijftien liter water gedronken hadden”, reageert professor Toxicologie Jan Tytgat. Het onderzoek naar de drugsleveranciers is gestopt.

Op 21 juli was de Tsjechische K.E. (33) onwel geworden in een tent, waar ze verbleef tijdens het eerste festivalweekend. De ambulance bracht haar over naar het ziekenhuis, maar ze overleed uiteindelijk zes dagen later. Op 29 juli kreeg de Indische D.T. (26) een hartstilstand op het festivalterrein. De hulpdiensten hebben haar ter plaatse gereanimeerd en overgebracht naar het UZA in Edegem. Daar stierf ze uiteindelijk twee dagen later. Een wetsdokter en een toxicoloog onderzochten de bloed – en urinestalen en vonden sporen terug van XTC. “De drugs hebben het overlijden veroorzaakt”, klinkt het bij het parket. “Door de XTC en het zweten zijn ze overmatig beginnen drinken, wat tot de dood geleid heeft.”

Je hebt 30% van dit artikel gelezen
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucie Vervaeke

  Peeters als ge nog nooit ervan gehoord hebt dat Xtc gebruik gevolgd wordt door overmatig water drinken, zwijg dan ipv u te moeien in een onderwerp waarvan ge niets weet.

 • Bernd Vaes

  Zo te zien is dit festival de kampioen van kinderlijke illusie, tot het in het ridicule toe.

 • ronny cockuyt

  Ik kan niet geloven dat er iemand 10- 15l water kan drinken in 2h,dat is minstens 1.25l in een kwartier als je 10l drinkt bij 15l is dat nog de helft meer,dat geloof ik niet. Dan moet je zeker braken of je maag moet ontploffen.

 • freddy henslegers

  Het valt daar uit de hemel. Waarom staan ze anders met de handjes in de lucht? En maar grijpen.

 • Philippe Vander Haeghen

  15 liter water drinken op 2 uur? Dat wil ik een gemiddelde vrouw eens zien doen.