Hoe is dubbele moord in Kortrijks studentenhuis kunnen gebeuren? “Iraanse dader en Afghaans slachtoffer waren goede vrienden”

De twee slachtoffers van de kotmoord in Kortrijk: Youlia Soboleva (19) uit Kuurne en Nessar Jamshidi (18) uit Afghanistan.
rv De twee slachtoffers van de kotmoord in Kortrijk: Youlia Soboleva (19) uit Kuurne en Nessar Jamshidi (18) uit Afghanistan.
Ook in de allochtone gemeenschap in Kortrijk begrijpen ze niet hoe de gruwelijke dubbele moord van maandagmorgen in een studentenhuis in Kortrijk is kunnen gebeuren. “Mohammad en Nessar waren net zeer goede vrienden”, klinkt het.

Zowel dader Mohammad M. (20) als slachtoffers Nessar Jamshidi (18) en zijn (ex-) vriendin Youlia Soboleva (19) uit Kuurne kenden elkaar. Ze leerden elkaar op school kennen. Dat Youlia en Nessar ex- geliefden waren was al bekend. “Maar ook Mohammad had een relatie of affaire gehad met Youlia”, klinkt het. Mogelijk ligt daar de kiem van het drama. 

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • William Lambrecht

    Dat soort vrienden heb ik liever niet !

  • Nicolas Ivanov

    Men vlucht zogezegd voor zaken die ze hier in de praktijk brengen.

  • Dirk Van Nuffel

    Zijn frustratie dat iemand anders een relatie had al dan niet seksueel had met zijn ex-vriendin was blijkbaar groter dan zijn vriendschap.Zijn verklaring zal wel zijn dat het om zijn eer ging, het verschil in cultuur en de onveiligheid en geweld in het land waar hij vandaan gevlucht was.Genoeg redenen om om hier twee andere jonge mensen af te maken met een mes blijkbaar.