Hoe goed ken jij de lockdownregels? Doe de test

ShutterStock
We zijn intussen in fase 2 van het afbouwplan voor de lockdownmaatregelen. Sinds maandag 18 mei zijn opnieuw een heel aantal regels versoepeld. Zie jij door de bomen het bos nog? Test het hier.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raymond van der craen

  Gekke maatregelen. Met 30 mensen mag je een trouwfeest bijwonen maar met drie mensen mag je niet samenkomen in een park. Stop toch met die onzin.

 • Geert Vaelen

  Eigenlijk zijn er belachelijke regels. Zoals vraag 7 en vooral 9: 3 mensen of zelfs een persoon alleen mag niet in een park gaan zitten, maar je mag wel met 30 man op een trouwfeest aanwezig zijn terwijl vraag 7 letterlijk zegt dat samenscholingen van meer dan 2 mensen verboden zijn. En dat trouwfeest dan? Dat mag als je de sociale afstand respecteert. Mensen in een park kunnen dat ook en dat mag niet? Flauwe zever

 • Jefke Vermeulen

  Vraag 6 klopt niet...... Dit hangt volledig af van welke sector u werkt. Als u in de zorgsector werkt en u niet gemist kan worden op u werk MOET u verplicht gaan werken. U doktersattest voor verplichte thuisisolatie is dan niet geldig. U wordt dan door u werkgever opgevorderd om verplicht te komen werken. Risico of niet. (ja ervaring met collega's genoeg hier in ons ziekenhuis).

 • chrisje schraenen

  Vraag 4 klopt niet, deze 30 jarige man MOET een kar pakken en mag dus NIET GEWOON naar binnen

 • Noël Dierickx

  William Arijs: u hoopt dat alle mensen zoveel verstand hebben? Nee hoor: egoïsten troef in België. Juist in de Colruyt geweest: man en vouw nemen elk een kar: man komt aan de kassa met nog geen half karretje en vrouw dringt zich tussen andere klanten om met de lege kar buiten te kunnen rijden. Tot daar de solidariteit.