Hoe Borgerhouts straatjochie Othman El Ballouti een steenrijke drugsbaron werd

De cokelijn tussen Antwerpen en Dubai

Othman El Balouti
rv Othman El Balouti
Hij is rijker dan Eden Hazard en Kevin De Bruyne samen. Voetballen is nochtans niet zo zijn ding, en enige vorm van arbeid of beleggen heeft hij nooit verricht. ‘In cocaïnecontainers klimmen, dat kan hij wel.’ Say hello to straatjoch Othman El Ballouti, 32 jaar, thans residerend in Dubai.

Het is zo’n klassieker onder de ranzigste internetmemes.

Dit is de auto van Henk: een grijze Fiat Panda. Henk werkt al 34 jaar als timmerman in de bouw, vanaf zijn 15de.

Dit is de auto van Ali: een zwarte BMW. Ali is geboren in Nigeria en is sinds 3 weken officieel Nederlander.

Je kunt het ervaren als racistisch, of op zijn minst als slechte smaak. Bijvoorbeeld als je naam Younes El Ballouti is, je ouders afkomstig zijn uit het Marokkaanse Al Hoceima en in de jaren 80 naar Borgerhout verhuisden omdat ze hun kinderen, jij dus, meer kansen wilden geven dan ze zelf hebben gehad.

Younes postte het zelf. Hij is niet zo bezig met ironie. De meme lijkt voor hem een succesvol zakelijk inzicht te belichamen. Younes is het jongere broertje van Othman El Ballouti. Othman is 32 jaar oud. Hij groeide op in de buurt rondom het Groeningerplein in Borgerhout. Hij heeft voor zover geweten in zijn hele leven nog geen dag reguliere arbeid verricht, maar tegenwoordig woont hij in Dubai.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
108 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Nelis

  Dus iedereen kent deze crimineel, en die kan ongestoord zijn gang gaan? Wat een flutjustitie in België. Omdat er toch geen justitie - of iets dat die naam waardig is - bestaat in België, kan men dit beter gewoon afschaffen. Dat is tenminste een besparing!

 • LYDIA WILLEKENS HUYGENS

  Ze weten wat voor een crimineel dat is maar hij heeft gewoon zijn gang kunnen blijven gaan.onbegrijpelijk.

 • Patrice Haemers

  Wie nog niet doorheeft dat Belgie het land van melk en honing, enkel voor criminelen is en een hel voor de gewone belastingbetaler is oftewel stekeblind,potdoof en/of afkomstig van een andere planeet.

 • robby van ballaert

  zou deze flauwekul niet beter van de pagina gehaald worden? stop met zo een krapuul te verheerlijken, want zij gaan met zo een berichten nog wat opscheppen bij hun gevolg met als resultaat dat er wat nog van dit gespuis hetzelfde gaat proberen of doen met alle gevolgen van dien.

 • Leon Van der Neffe

  Was hij groothandelaar geweest in minstens zo verslavende alcohol of nog veel gevaarlijkere legale medicijnen op voorschrift dan had m'n hem aanzien als groot succesvol zakenman... Drugsdealers voldoen ook alleen maar aan een reeds bestaande vraag van de markt...