Exclusief voor abonnees

Hoe anders is de tweede golf? “Het virus gaat minder snel en woekert minder fel, maar onze sociale interacties blijven een grote risicofactor”

Er wordt meer getest, waardoor er ook meer positieve resultaten zijn
Henk Deleu Er wordt meer getest, waardoor er ook meer positieve resultaten zijn
Het virus overviel ons in maart, leek langzaam te verdwijnen in juni, maar stak in juli opnieuw zijn lelijke kop op. De tweede golf dendert nu over ons heen, en lijkt net als de eerste niet te stoppen, maar er zijn toch veel verschillen - en dat is de goede kant van een slechte evolutie: er wordt veel meer getest bij jongeren, de woonzorgcentra reageren alerter, het virus gaat minder snel rond en de ziekenhuisopnames stijgen minder snel.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sven Stolk

  September a Oktober zien we de impact van golf 2. Toeristen overal terug in eigen land en boem. Was te voorspellen. De stijgingen nunzijn nationaal als bron. Nog even wachten dan komt de toeristische tsunami en men weet dat verdomd goed.

 • Sven Stolk

  Tweede golf is nog niet compleet, enig idee hoeveel Belgen mogelijk en besmet nog gaat terugkomen uit het buitenland. Zie maar naar September dan gaan echt de poppen aan het dansen. Wat gaat het beleid dan zeggen. Onze beslissing was de juiste? Ben benieuwd.

 • Makreel Linda

  De enige die het juist heeft : biostatisticus Kurt Barbé. Zijn nieuwe grafiek komt nu reeds uit, net zoals de vorige, die man is een genie.

 • Gil Groenewijn

  Minder snel ? Dat is nu net niet mijn indruk .