HLN.BE heeft voortaan ook een redactie in Sydney

Sinds enkele dagen heeft HLN.BE niet één maar twee redacties: eentje in Kobbegem bij Brussel, en eentje in Sydney, Australië. Ze liggen precies 16.744 kilometer uit elkaar. Dit is het eerste van vijf bijzondere redactionele initiatieven in 2008, ter gelegenheid van onze vijfde verjaardag.

Wanneer onze redactie in België 's nachts ophoudt met werken, beginnen de jongens en meisjes in Sydney eraan. Ze stoppen ermee omstreeks acht uur 's ochtends Belgische tijd, wanneer de eerste ploeg in ons land alweer twee uur aan de slag is.

Klok rond
Zo blijft u de klok rond, 7 dagen op 7, op de hoogte van wat er reilt en zeilt in de wereld op de grootste, meest bezochte en meest ge-update nieuwssite van het land.

Handig voor nachtwerkers en late thuiskomers, maar ook wie 's morgens de site bezoekt zal profijt doen met ons Australisch avontuur. U zal nergens anders een beter uitgewerkt en up-to-date nieuwsaanbod krijgen.

Kijk op de wereld
Er zijn nog twee redenen waarom we dit doen:

Eén: Terwijl traditionele media zoals gedrukte kranten en tv-stations zich in toenemende mate terugplooien op regionale berichtgeving en steeds meer de wereld van de lezer beperken tot de regio waarin hij woont, hanteren we bij HLN.BE graag een andere filosofie: wat ons betreft is de hele wereld uw regio.

En in die regio is Azië steeds belangrijker aan het worden. Vanuit Sydney zitten we wat dat betreft op de eerste rij.

Perspectief
Tweede bijkomende reden: een beetje perspectief kan nooit kwaad. Een redactie die actualiteit door een Belgische bril bekijkt, gecomplementeerd met eentje die dat vanop 16.744 kilometer doet, is daarin een mooi experiment.

Onafhankelijk
Dat HLN.BE een onafhankelijke en eigenzinnige koers kan varen komt omdat we er van in het begin voor gekozen hebben onze redactie en die van de gedrukte media, zoals ondermeer de krant Het Laatste Nieuws, strikt gescheiden te houden.

Geen recyclage
Daarom vindt u bij ons geen artikels uit de gedrukte krant of andere gerecycleerde toestanden. Met een redactie van ondertussen 25 journalisten, bijgestaan door webmasters en IT-specialisten, slagen we er als marktleider in om dagelijks meer dan 300 nieuwsberichten online te zetten. Nu dus ook, en da's een primeur in de uitgeverswereld, van aan beide kanten van de wereld, en effectief non-stop. (mvl)


PS. Met bijzondere dank voor de hulp van de expat-organisatie Vlamingen in de Wereld (http://www.viw.be/)

Beluister hier het interview vanuit Sydney met Wim Oosterlinck op Q-Music