Hitte doet Reggae Geel op 49.000 bezoekers stranden

Vanderveken
De 40ste editie van Reggae Geel heeft vrijdag en zaterdag respectievelijk 22.000 en 27.000 bezoekers gelokt. Met dus net geen 50.000 festivalgangers in totaal is de jubileumeditie volgens de organisatoren iets onder de verwachtingen gebleven, maar over het verloop heerst wel grote tevredenheid. De hitte deed allicht veel late beslissers thuisblijven.

Het reggae- en dancehallfestival pakte dit jaar uit met legendes in het genre als Barrington Levy, Shabba Ranks ; Robbie en Lee 'Scratch' Perry en dat bracht hoge verwachtingen met zich mee op het vlak van bezoekersaantallen. 

De voorspelde hitte lijkt echter roet in het eten te hebben gegooid. De organisatie had vernevelaars aangebracht, deelde drinkwater uit en had een rookverbod uitgevaardigd op een deel van het kurkdroge terrein, maar uiteindelijk strandt Reggae Geel op een vergelijkbaar bezoekerscijfer als vorig jaar, toen de weersomstandigheden evenmin meezaten.

Reggae Geel is een van de oudste reggaefestivals van Europa en brengt ook na veertig edities nog steeds het kruim van Jamaica naar ons land, zowel op het vlak van reggae als dancehall, dub en rocksteady. Er is ook steevast een grote reggaemarkt met kleding, juwelen, platen, muziekinstrumenten en kunst, en het festival profileert zich als fairtrade door "eerlijke" koffie, fruitsap en andere dranken te serveren.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Corrupt Belgistan

  Rookverbod op reggae festival, goed bezig? Alles gaat kapot in onze politiek correcte maatschappij (gevangenis)

 • mieke jansens

  en het rookverbod

 • Benny Vandervelde

  En is dat een probleem Philomena? het is en blijft reggae en als de naam Marley als zelfs geen belletje doet rinkelen... En idd de kostprijs blijft ook maar stijgen, maar eerlijk ivm andere festivals nog steeds betaalbaar

 • Dennis Monjaerts

  Voor my de kostprijs vorig jaar 50 ongv nu al 80 is een beetje te veel van het goede

 • Ivan Gabriels

  Ik woon er ongeveer 2 km vandaan van het terrein.Wat ik vasstelde is,dat ik voort eerst niets muziek heb gehoord?Bij vorege uitgaven hoorbaar,maar niks storend.Blijve feesten hee....