Hinder tijdens ochtendspits op spoor tussen Landen en Leuven

Archiefbeeld.
Vertommen Archiefbeeld.
Pendelaars ondervonden deze ochtend hinder op de belangrijke spoorlijn tussen Landen en Leuven. Dat zegt spoorinfrastructuur-beheerder Infrabel. Geplande werkzaamheden in het weekend zijn niet op tijd klaar geraakt door een incident met een werktrein. Intussen verloopt het treinverkeer opnieuw normaal.

“Er waren dit weekend werkzaamheden in de buurt van Tienen. Een werktrein is daar tijdens een manoeuvre met een wielas lichtjes naast het spoor terechtgekomen”, zei Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit gisterenavond. “Er moest een hulptrein komen en de werken hebben daardoor vertraging opgelopen.”

Infrabel hoopte tegen 6 uur al één spoor vrij te hebben, maar uiteindelijk gebeurde dat iets sneller dan verwacht, om 5 uur vanmorgen, tussen Ezemaal en Tienen. Rond 6 uur was de treindienst op enkel spoor verlengd van Landen tot Tienen, dus over een iets langere afstand.

Treinverkeer hervat

Het treinverkeer tussen Landen en Leuven verloopt opnieuw normaal. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De treinen kunnen er weer op de beide sporen rijden in beide richtingen.

Infrabel waarschuwt nog voor mogelijke gevolgvertragingen tot de vroege namiddag, maar de avondspits zal geen hinder meer ondervinden, luidt het. Petit raadt reizigers aan om de website van de NMBS in de gaten te houden voor informatie over hun trein.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peeters Freddy

    Ocharme voor de werktreinbegeleider, een straf hangt boven zijn hoofd.