Hinder tijdens ochtendspits op spoor tussen Landen en Leuven

Archiefbeeld.
Vertommen Archiefbeeld.
Pendelaars ondervonden deze ochtend hinder op de belangrijke spoorlijn tussen Landen en Leuven. Dat zegt spoorinfrastructuur-beheerder Infrabel. Geplande werkzaamheden in het weekend zijn niet op tijd klaar geraakt door een incident met een werktrein. Intussen verloopt het treinverkeer opnieuw normaal.

“Er waren dit weekend werkzaamheden in de buurt van Tienen. Een werktrein is daar tijdens een manoeuvre met een wielas lichtjes naast het spoor terechtgekomen”, zei Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit gisterenavond. “Er moest een hulptrein komen en de werken hebben daardoor vertraging opgelopen.”

Infrabel hoopte tegen 6 uur al één spoor vrij te hebben, maar uiteindelijk gebeurde dat iets sneller dan verwacht, om 5 uur vanmorgen, tussen Ezemaal en Tienen. Rond 6 uur was de treindienst op enkel spoor verlengd van Landen tot Tienen, dus over een iets langere afstand.

Treinverkeer hervat

Het treinverkeer tussen Landen en Leuven verloopt opnieuw normaal. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De treinen kunnen er weer op de beide sporen rijden in beide richtingen.

Infrabel waarschuwt nog voor mogelijke gevolgvertragingen tot de vroege namiddag, maar de avondspits zal geen hinder meer ondervinden, luidt het. Petit raadt reizigers aan om de website van de NMBS in de gaten te houden voor informatie over hun trein.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peeters Freddy

    Ocharme voor de werktreinbegeleider, een straf hangt boven zijn hoofd.