Hinder door vervanging vangrails op Brusselse ring en A7/E19

PHOTO_NEWS
Op 22 april starten werken aan de vangrails op de Brusselse ring en de A7/E19. Het gaat om een stuk weg van 23 kilometer op de grens van het Vlaams Gewest en de verkeerswisselaar aan Familleureux (E19-A501), meldt de Société Wallonne de Financement Complémentaire des Infrastructures (Sofico). De werkzaamheden zullen een half jaar in beslag nemen. Drie rijstroken blijven beschikbaar voor het verkeer.

Op het stuk weg worden de vangrails van de centrale berm vervangen in beide richtingen, evenals die op de zijberm in de richting van Bergen. Er komt in totaal zowat 60 kilometer nieuwe vangrail.

Tijdens de werken worden ook de bomen op de centrale berm en een deel van die die zich rechts van de bestuurders bevinden omgehakt. Dat om het onderhoud te verminderen, maar ook om obstakels te vermijden in geval dat de voertuigen afwijken van de weg, aldus Sofico.

Omdat het om een lang stuk weg gaat, worden de werken uitgevoerd in acht fasen op stukken van zes kilometer lang. Drie rijstroken blijven beschikbaar voor het verkeer. De snelheid is er beperkt tot 90 km/u.