Hilde Crevits schiet top drie populairste politici binnen

Bart De Wever blijft de populairste politicus van Vlaanderen. Dat blijkt uit De Grote Peiling van Ipsos in opdracht van VTM NIEUWS, Het Laatste Nieuws, RTL TVI en Le Soir. Opvallend: Hilde Crevits (CD&V) stijgt van de zesde naar de tweede plaats. Premier Charles Michel (MR) valt uit de top drie.

In de peiling werd de vraag gesteld ‘Welke politicus wilt u dat in de komende maanden een belangrijke rol gaat spelen’? Op die vraag antwoordde 56 procent van de respondenten met Bart De Wever. Daarmee is de N-VA-voorzitter opnieuw de populairste politicus van Vlaanderen.

Bij de vorige peiling stond Theo Francken nog op plaats twee, maar daar komt nu een nieuwe naam op de proppen. Hilde Crevits stijgt van de zesde naar de tweede plek. 55 procent van de ondervraagden wil dat zij de komende maanden een grotere rol zal spelen, daarmee zit ze De Wever op de hielen. Crevits werd de voorbije weken door haar partij expliciet naar voren geschoven als kandidaat-minister-president van Vlaanderen.

Theo Francken sluit de top drie af: 52 procent wil dat hij een grotere rol gaat spelen de komende maanden. Bij de vorige peiling was dat nog 59 procent.

Bekijk ook: zo reageren partijvoorzitters op De Grote Peiling

Deze peiling bij 2522 respondenten, die representatieve steekproeven vormen van de Belgen van 18 jaar en ouder, a rato van 1000 in Wallonië, 1003 in Vlaanderen en 519 in de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werd uitgevoerd van 6 tot en met 14 mei 2019.De interviews werden online afgenomen. De maximale foutenmarge, voor een percentage van 50% en een vertrouwensgraad van 95% bedraagt +-3,1 in Wallonië en in Vlaanderen en +-4,3 in Brussel. Aangesloten bij: ESOMAR, Consumer Understanding Belgium.

Hilde Crevits is voor CD&V expliciet kandidaat om de nieuwe minister-president van Vlaanderen te worden.
Photo News Hilde Crevits is voor CD&V expliciet kandidaat om de nieuwe minister-president van Vlaanderen te worden.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joke Weyts

  Tja, we weten allemaal hoe het populaire CD&V ministers vergaat en we moeten er niet ver in de tijd voor terug gaan. Bvb. Kris Peeters, Yves Leterme... om er 2 op te noemen.

 • Paul Van Heurck

  Die gaat van Belgie een grote puinhoop maken dat mens is echt onbekwaam.

 • Jos Schepens

  Zo zie je maar hoe dom de mensen zijn!! Niet te geloven! Onderwijs is een puinhoop geworden! Ze blonk uit door een totaal gebrek aan leiding en autoriteit bij dat spijbelen!! Ze durfde geen standpunt innemen! En dat als minister! We staan er goed voor als de mensen daar gaan op stemmen, laat staan dat ze minister president zou worden! Arm België! Arm mens'dom'!

 • Maartje Nieuwboter

  Bizar, want op onderwijs heeft ze echt geen potten gebroken. Eender wie de sector van binnenuit of van buitenaf kent zal kunnen getuigen dat er heel veel beloofd werd, maar dat er weinig tot niets gerealiseerd werd. Typisch CD&v, zeker ?

 • Freddy Madou

  Iemand die van het onderwijs een puinhoop maakt, de 2 de beste politica in Vlaanderen, zijn ze nu helemaal zot geworden, haar partij die 800.000 mensen bestolen heeft en de belastingbetaler er wil voor laten opdraaien, en schaamte kennen ze niet, onbegrijpelijk.