Hilde Crevits: "Mensen vergeten dat CD&V ook stemmen nodig heeft"

CD&V-boegbeeld Hilde Crevits toont zich bezorgd over het verdict van de kiezer.
BELGA CD&V-boegbeeld Hilde Crevits toont zich bezorgd over het verdict van de kiezer.
"Deze keer heb ik de indruk dat het afgelopen kan zijn. Tegelijkertijd kan ik dat niet geloven. We liepen een goed parcours, in moeilijke tijden." De leading lady van CD&V, Hilde Crevits, toont zich in een interview met De Standaard Magazine bezorgd over 25 mei.

"De mensen moeten echt beseffen dat ze hem kwijt zijn als de N-VA 30 procent haalt." Hem, dat is huidig MP Kris Peeters. Crevits zelf is er allerminst gerust op, zeker na het desastreuze peilingsresultaat van 16,2 procent voor CD&V door de VRT en De Standaard. Naar een reden heeft Crevits het raden, maar misschien is CD&V te evident geworden. "De mensen vergeten dat we stemmen nodig hebben."

CD&V moet volgens haar boegbeeld steker inzetten op visie, op de dromen van mensen. "Ik hoor overal dat we goed werk verrichten. Maar we missen de emotie. We zijn betrouwbaar. Maar de combinatie van degelijkheid en sexy aantrekkingskracht blijft moeilijk."

Voorts geeft 'Miss Beton', zoals ze smalend wordt genoemd door haar post als minister van Mobiliteit, mee dat ze geen plan B heeft. Wel is er de burgemeesterssjerp in Torhout vanaf juni 2016. "Godzijdank heb ik Torhout als vangnet."