Hilde Crevits lanceert nieuwe hulplijn voor ondernemers voor vragen rond coronavirus en roept taskforce voor werkgevers samen

Hilde Crevits in VTM Nieuws
VTM Nieuws Hilde Crevits in VTM Nieuws
Hilde Crevits, Vlaams minister van Werk en Economie, was vandaag te gast in VTM Nieuws om te spreken over het coronavirus. Ze vindt het belangrijk dat alle diensten goed samenwerken en dat er voldoende voorzorgsmaatregelen genomen worden. Zelf wil ze met een nieuwe hulplijn ondernemers bijstaan.  Ook over de zogenaamde ‘coronacoalitie’ was ze positief.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Als nieuwe oma zegt Crevits zich toch wat zorgen te maken over de uitbraak van het coronavirus. Ze pleit er daarom voor dat alle diensten blijven samenwerken om te tonen dat de situatie ernstig is. Zelf zorgde ze voor een extra hulplijn die vooral gericht is op ondernemers omdat ze merkt dat er heel wat praktische vragen zijn. Zo zijn er problemen met leveringen, tijdelijke werkloosheid doordat er niet gewerkt kan worden en ook restaurantuitbaters maken zich zorgen maken. Ze wil al die vragen snel en efficiënt beantwoorden zodat er weinig onduidelijkheid is.

Volgens haar is een collectieve sluiting van bedrijven echter niet nodig. Ze wil bedrijven die sterk afhankelijk zijn van import uit risicogebieden daarom helpen en ze zal kijken of er maatregelen kunnen en moeten genomen worden. Bedrijven kunnen nu al beroep doen op tijdelijke werkloosheid door overmacht of op Vlaamse overbruggingskredieten.

Bedrijven moeten werknemers die net terug zijn van een reis niet thuishouden, aldus Crevits. Al wijst ze wel op de individuele verantwoordelijkheid van iedereen om thuis te blijven en medische hulp te zoeken wanneer ze zich slecht voelen. Ook scholen kunnen volgens haar gewoon openblijven.

CD&V-voorzitter Joachim Coens
BELGA CD&V-voorzitter Joachim Coens

Crevits zag verder geen graten in de ‘coronacoalitie’ die Joachim Coens deze week voorstelde. Ze bevestigt dat ze van iets “heel slechts” gebruik moeten maken om samen te werken. CD&V heeft volgens haar de voorbije tijd hun nek uit gestoken en ze wilt dat er nu meer inhoudelijk wordt samen gewerkt. Er zou geen reden zijn om niet met NVA samen te werken.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Herman Cohen

  Dat er mensen sterven of kunnen sterven is minder belangrijk dan bedrijven financieel ondersteunen met belastinggeld , dat in deze beter besteed kan worden aan zorg en onderzoek. Merci voor de duidelijkheid CD&NVA!

 • anna geulen

  CD&V aanhangsel van NVA zich meent te moeten profileren op bedrijven i.pv. zich te richten op de meest kwetsbare mensen inzake corona. Het geld en de aandeelhouders gaan bij CD&V andermaal voor op de mensen. Duidelijk statement waarvoor dank!

 • Wilfried Vanden Berg

  Het word warm onder haar stoel , Na al haar flaters die ze al begaan heeft, en steeds de schuld doorgeschoven heeft naar de opvolger . Het word door haar onbekwaamheid steeds warmer onder haar voeten .

 • Pat Debal

  Ze voelen de nieuwe verkiezingen nader komen en daar is dat wijf om stemmen te ronselen

 • Wilfried Vanden Berg

  Ze heeft het licht weer gezien , het orakel van CD&V .