Hij werd verdacht van moord op studente Louise (23) in Luik. Nu is hij dood aangetroffen in zijn cel

Louise diende in 2015 een klacht in tegen haar buurman, maar daar werd geen gevolg aan gegeven.
Change.org Louise diende in 2015 een klacht in tegen haar buurman, maar daar werd geen gevolg aan gegeven.
Meer dan acht maanden geleden vond Louise Lavergne de dood op haar kot in Luik. De Franse studente uit Mans was gewurgd door haar bovenbuurman Patrick V., geen onbekende van het gerecht. De verdachte van de moord is vanochtend dood aangetroffen in zijn cel, zo meldt RTBF.

Louise was niet op de hoogte gebracht van het donkere verleden van haar buurman. De vijftiger zat negen jaar vast voor de verkrachting van zijn minderjarige dochter en stiefdochter. In 2015 kwam hij vrij met een enkelband.

Na zijn vrijlating verscheen de man naakt aan de deur van het kot van Louise. Hij bezorgde haar briefjes waarin hij schreef dat hij met haar wilde vrijen. De studente diergeneeskunde stapte naar de politie om een klacht in te dienen, maar daar werd nooit een gevolg aan gegeven. Op 11 Oktober 2017 werd ze neergestoken en gewurgd op haar kot.

In afwachting van zijn proces zat Patrick V. opgesloten in de gevangenis van Lantin. Vanochtend is hij dood aangetroffen in zijn cel. De these van zelfdoding is de meest waarschijnlijke. Het parket en een wetsarts zijn ter plaatse geweest.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website https://www.zelfmoord1813.be/.
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luiza Dieryckx

  Ze zouden eens drastisch heel dat politiecorps moeten herzien-overal in Begiê want die mannen zijn niet ernstig met hun jib bezig. Men dient een klacht in en nog word er geen gevolg aan gegeven-hoe is dat om hemelswil mogelijk!!

 • ANN LIMBOS

  Spijtig, hij heeft niet genoeg afgezien.

 • paul van de velde

  Ze was maar een studente daarom moest er geen gevolg aan gegeven worden van de luie politie. Een parkeer boete breng te minsten op. Maar als er 2 flikken overhoop worden geschoten dan sta het land op zijn kop.

 • ERIK DEFORCE

  Al de zware criminelen zouden moeten de doodstraf krijgen zoals in de oosterse landen ,het zou veel besparingen zijn

 • Willy Van Craen

  De kerels zouden het allemaal ook moeten doen want voor elke gevangene is er één personeelslid. Die dan nog staakt wegens de grote werkdruk en zwaar beroep door het dragen van enkele deursleutels.